Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:33:49

В Чернігові міліціонери та нацгвардійці затримали грабіжника

15.10.2014   09:56

Військовослужбовці військової частини 3066 Національної гвардії України спільно зі співробітниками слідчо-оперативної групи Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області «по гарячих слідах» затримали 38-річного зловмисника, який пограбував 12-річного хлопчика.

Як розповів начальник ЧМВ УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Володимир Рапута, на вихідних до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС надійшло повідомлення від чергового патруля військовослужбовців, який ніс службу по вулиці Рокосовського, що поблизу одного з будинків невідомий пограбував 12-річного хлопця і намагається втекти.

На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група Чернігівського міськвідділу УМВС, яка і допомогла військовослужбовцям затримати негідника. Після доставки підозрюваного на Шевченка, 13 було встановлено, що грабіжником виявися раніше судимий за подібні злочини 38-річний чернігівець. На злочин пішов, щоб добути гроші на порцію спритного. Шукаючи чергову жертву, натрапив на дітей, які гралися у дворі будинку, тут і прийшла думка про шахрайство. Чоловік підійшов до підлітків і попросив мобільний телефон подзвонити. Один з дітлахів, не замислюючись, простягнув телефон незнайомцю, а той, поклавши мобільник в кишеню, почав тікати. Але діти не розгубилися і всією компанією кинулися наздоганяти негідника. На вулиці їм назустріч трапився наряд військовослужбовців до яких вони і звернулися по допомогу. Гвардійці одразу ж включилися в погоню, на ходу викликавши підкріплення.

Полковник міліції Володимир Рапута повідомив, що за даним фактом відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 186 Кримінального кодексу України «відкрите викрадення чужого майна» (грабіж) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років»).

Триває досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини