Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 06:03:53

Чернігівська область: протягом вихідних рятувальники ліквідували 10 пожеж на відкритих територіях та у лісових масивах

14.10.2014   08:17

У зв'язку із теплою та сухою погодою, що встановилась на території Чернігівської області, у екологічних системах склався високий 4 клас пожежної небезпеки.

Незважаючи на це, громадяни на присадибних ділянках, сільгоспугіддях, відкритих територіях продовжують спалювати опале листя, суху траву або сміття.

Лише протягом вихідних зареєстровано 10 пожеж підстилки у лісі, сухої трави та сміття на загальній площі понад 45 га. Завдяки оперативному реагуванню підрозділів служби "101" не допущено розповсюдження вогню на значні території, лісові масиви, об’єкти різних форм власності.

Слід зазначити, що з початку року саме нехтування елементарних правил пожежної безпеки громадянами призвело до виникнення 350 пожеж у екосистемах, під час яких вогнем пройдено 22 га настилу в лісі, 6 га торфовищ, 8,5 га сільгоспугідь та 990 га сухої рослинності на відкритій території.

11 жовтня до Служби порятунку «101» у Прилуцькому районі надійшло повідомлення про пожежу кукурудзи на полі сільгосптовариства біля с. Високе. Вогнеборці локалізували горіння на площі близько 4,5 га. Ймовірною причиною пожежі послужила необережність у поводженні з вогнем особи, що встановлюється.

Наступного дня необережне поводження з вогнем відвідувачів лісу призвело до загоряння 3 га сухої підстилки в лісовому масиві поблизу с. Бондарівка Сосницького району.

У зв’язку з цим рятувальники Управління ДСНС у Чернігівській області закликають громадян не спалювати опале листя‚ суху траву та інші рослинні залишки. Це завдає не лише суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей. Пам’ятайте, що за умов сухої погоди розпалене багаття, кинутий непогашений сірник або недопалок можуть стати причиною великого лиха.
 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини