Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:27:26

Міліція Чернігівщини - на передовій боротьби з африканською чумою

13.10.2014   08:09Агенцiя

Співробітники відділу із забезпечення карантинних та ветеринарно-санітарних заходів УМВС області спільно з співробітниками Ніжинського міськвідділу та Борзнянського райвідділу, а також нарядами ДАІ роблять все можливе аби не допустити розповсюдження африканської чуми свиней в Ніжинському районі.

11 жовтня до правоохоронних органів з управління ветеринарної медицини в Ніжинському районі надійшла інформація про захворювання двох свиней (80 та 12 кілограмів живої ваги) на африканську чуму в господарстві одного з жителів с. Крути, Ніжинського району.

Цей висновок зробила Чернігівська регіональна державна лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи, та підтвердив Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи в м. Києві. Того ж дня відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ніжинській РДА з метою розроблення та затвердження плану заходів з локалізації та ліквідації захворювання на африканську чуму.

Під час засідання комісії було вирішено оголосити в селі Крути карантин та виставити ветеринарно-міліцейські пости на всіх основних в'їздах і виїздах з населеного пункту. А також створити робочу групу з працівників УМВС, ДСНС та ветеринарної служби по вилученню та знищенню всіх свиней в селі, яких налічується 266 голів.

На даний час навколо осередку захворювання - с.Крути і 3-кіломертова зона навколо нього встановлено карантинну зону. Введено обмеження руху транспортних засобів, заборонено вивіз за територію села продуктів і сировини тваринного походження, кормів та інших вантажів для чого виставлено три ветеринарно-міліцейські пости: два силами співробітників Ніжинського міськвідділу УМВС та один пост силами співробітників Борзнянського райвідділу УМВС підсилені нарядами ДАІ. В робочу групу по вилученню та знищенню свиней задіяно 6 працівників Ніжинського МВ, 6 працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, 2 працівники ветеринарної міліції та 6 працівників ветеринарної служби.

В самому селі працівники УМВС, ДСНС та ветеринарної служби проводять подворові обходи з метою виявлення, вилучення та знищення тварин шляхом спалення в 2-метрових ямах.

Заходи з недопущення розповсюдження смертельно-небезпечної для свиней хвороби триватимуть до її повної локалізації та ліквідації, а для громадян нагадаємо, що африканська чума свиней не шкодить людям та іншим тваринам, а вражає саме поголів'я свиней.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини