Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:58:56

За батьківську любов, тепло і ласку

30.09.2014   11:21

30 вересня в Україні відзначається День усиновлення. У цей день українська спільнота намагається вшанувати і подякувати тим, хто своєю великою любов'ю зігріває у родинах дітлахів, обділених батьківською ласкою, дає їм надію на щасливе майбутнє, вселяє у зболені дитячі серця віру в життя.

Сьогодні в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман зустрівся з усиновителями, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями.

Звертаючись до присутніх у залі, він з приємністю зазначив, що кожного дня все більше і більше мешканців нашої області відкривають свої серця і двері своїх осель для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримка сімей, у яких вони виховуються, зменшення кількості таких дітей у інтернатних закладах є головними завданнями державної політики в галузі захисту прав дитини, загальновизнаним європейським пріоритетом.

Завдяки небайдужим людям на сьогодні сімейними формами виховання в області охоплено більше 85% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 443 дітей знайшли любов, турботу, материнське тепло і батьківське щире слово в прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу, ще 1585 дітей знаходиться під опікою, піклуванням.

- Кожен з нас може внести зміни у життя дитини, усі разом ми зможемо побудувати Україну, де б дітям жилось якнайкраще, де б вони зростали у любові, злагоді та повазі, де б кожен хлопчик і кожна дівчинка могли насолоджуватись дитинством у мирі і добробуті, - підкреслив Сергій Журман.

Він привітав усіх прийомних батьків, усиновителів, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників, побажав усім міцного здоров'я, щастя, благополуччя.

- Нехай у Ваших домівках завжди панують мир і злагода, у серці - доброта, а у справах - мудрість та виваженість. З кожним днем примножується, щедрість та милосердя Ваших душ, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає ваші серця, - наголосив в.о. голови облдержадміністрації.

З нагоди Дня усиновлення прийомним батькам, батькам-вихователям, опікунам, піклувальникам було вручено відзнаки облдержадміністрації. А головною нагородою для них є любов їхніх дітей.

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.