Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:10:55

Вільно користуватись Інтернетом та телефонами можуть засуджені в колоніях Чернігівщини. ФОТО

30.09.2014   07:04Агенцiя

Таким правом наділили і засуджених до довічного позбавлення волі.

Процес євроінтеграції України вже розпочали через в’язниці Чернігівщини. Від так, закордонні фільми про засуджених з мобільними телефонами та Інтернетом став реальністю.

«За новими змінами до Закону України «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо адаптації правового статусу засуджених до європейських стандартів» засуджені мають вільний доступ до Інтернет мережі, окрім доступу до електронної пошти, соціальних мереж та сайтів, які пропагують жорстокість», - розповідає начальник управління ДПтС України в Чернігівській області Валерій Пісклов.

Революційні зміни торкнулись, навіть, засуджених до довічного позбавлення волі, які відбувають покарання в Новгород-Сіверській установі виконання покарань № 31. Для даної категорії засуджених було обладнано робочі місця з двома комп’ютерами для надання можливості засудженим до довічного позбавлення волі користуватись глобальною мережею Інтернет.

Проте, слід зазначити, що користуватися доступом до глобальної мережі Інтернет можна за умови оплати послуги з особистих коштів засуджених.

Апелюючи до світового досвіду, слід вказати, що використання інтернету, електронної пошти під наглядом допускається в 49 корекційних установах США і в п'яти канадських провінціях. Виховання за допомогою комп'ютерів здійснюється в деяких в'язницях Австралії та Румунії, у Великобританії засудженим дають ігрові консолі для розвитку пам'яті та логічного мислення. У Норвегії всі ув'язнені мають доступ до інтернету навіть у камерах.


Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.