Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:08:01

Міліція викрила групу торгівців "живим товаром"

27.09.2014   11:20

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми УМВС в Чернігівській області припинили діяльність злочинної групи, яка протягом кількох років відправляла українок на Далекий Схід для заняття проституцією.

Дві жительки російського Петропавловська-Камчатського організували на Далекому Сході прибутковий бізнес із надання сексуальних послуг у своїх приватних готелях. А постачали їм «живий товар» троє українських вербувальників. За кожну дівчину вони отримували по 500 доларів США.
Як розповів начальник УМВС в Чернігівській області генерал-майор міліції Олег Демченко, зловмисники вербували переважно жінок без пристойної роботи, з кредитними зобов'язаннями та з неблагополучних сімей. Дівчат заманювали великими статками і оплатою витрат на дорогу та проживання.

Цього року троє українок завербували та переправили через державний кордон України до Російської Федерації десять жінок з Київської, Чернігівської, Дніпропетровської, Одеської та Донецької областей, які в подальшому потрапили в сексуальне рабство.

Зловмисниці підшукували молодих дівчат, яким надавали завідомо неправдиву інформацію про те, чим доведеться займатися в РФ, а потім переправляли їх до Москви, а звідти - на Далекий Схід.

Жертви в готелях надавали сексуальні послуги за грошову винагороду. В день обслуговували від 10 до 15 клієнтів, всі гроші у них забирала хазяйка, давала тільки на дрібні витрати.

З готелю дівчата вийти не могли, бо перебували під постійним контролем. З них вимагали відпрацювати декілька тисяч доларів, які нібито були витрачені на переліт, оформлення документів, проживання та харчування.

Олег Демченко зауважив, що на кожній секс-рабині російські притоноутримувачі заробляли від 100 до 150 доларів США за годину, тобто близько 150-200 тисяч доларів США щомісячно, маючи штат з десяти українських невільниць.

В ході проведення комплексу оперативних та слідчо-розшукових заходів влітку 2014 року працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми УМВС України в Чернігівській області затримали двох вербувальниць під час спроби переміщення через державний кордон ще п'яти дівчат. На даний час торгівці «живим товаром» перебувають в слідчому ізоляторі Чернігова.

В ході проведення слідчих дій по кримінальному провадженню, відкритому за статтею 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми) встановлена причетність до злочинної діяльності транснаціональної та міжрегіональної злочинної групи п'яти осіб - двох росіян та трьох громадян України.

Під час обшуків у останніх накладено арешт на майно на суму близько 1 мільйону гривень - житлові будинки, квартири, торгові точки, автотранспорт тощо. Работоргівцям загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.

Але дотепер в сексуальному рабстві в далекосхідному Петропавловську-Камчатському перебувають троє українок з Донецька, Києва і Чернігова. Через погіршення українсько-російських дипломатичних відносин міліція не може повернути їх в Україну.

Правоохоронці навіть зверталися по допомогу в поверненні дівчат на Батьківщину до Міжнародної організації з питань міграції (МОМ), але в Москві українським представникам організації заявили, що сприяти в цьому питанні не будуть.

Так само ігнорує російська генеральна прокуратура і міжнародні доручення, які присилаються з України. Російські правоохоронці не бажають співпрацювати ні в повергненні українських громадян в Україну, ні в притягненні своєї громадянки до відповідальності за торгівлю людьми.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини