Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:11:11

Прилуцьку виховну колонію управління ДПтС України в Чернігівській області з робочим візитом відвідали представники Чернігівської обласної спостережної комісії

26.09.2014   15:34Агенцiя

Представники Чернігівської обласної спостережної комісії та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини відвідали Прилуцьку виховну колонію управління ДПтС України в Чернігівській області


Прилуцьку виховну колонію управління ДПтС України в Чернігівській області з робочим візитом відвідали представники Чернігівської обласної спостережної комісії.

До виховної установи завітали координатор із зв′язків з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Лепеха Алла Григорівна та представник спостережної комісії Бадира Валентина Андріївна.

У супроводі начальника Прилуцької виховної колонії Євгенія Квітницького, заступника начальника установи Дмитра Жайворонка та начальника сектору соціально-виховної та психологічної роботи управління ДПтС України в Чернігівській області Олександра Гужви представники громадськості оглянули установу.

Представники спостережної комісії відвідали житлові приміщення, їдальню, приміщення відділення карантину, діагностики та розподілу й виробничі приміщення.
Цікавили гостей також і навчання вихованців у школі та професійно-технічному училищі. Бібліотека установи вразила присутніх своєю різноманітністю корисної літератури. Важливим етапом перевірки стала розмова з психологом установи.

Відвідувачі зустрілись з вихованцями та провели прийом з особистих питань. В основному, засуджених юнаків цікавили питання паспортизації, порядок набуття громадянства України, порядок повернення до анексованої території Криму.

Під час бесід вихованці щиро та відверто ділилися своїми планами на майбутнє, розповідали про навчання в школі, ПТУ, роботу у виробничих майстернях, свій вільний час та участь у культурно-масових заходах.

Валентина Бадира та Алла Лепеха провели з вихованцями тренінг, в ході якого ознайомили з документами, які гарантують права засуджених, роз`яснили міжнародне та українське законодавство з питань дотримання і захисту прав та свобод людини і громадянина.

Начальник управління ДПтС України в Чернігівській області Валерій Пісклов відзначає, що активна участь громадськості у нагляді за дотриманням вимог законодавства у місцях позбавлення волі, дає змогу стверджувати шлях відкритості для суспільства, яким прямує Державна пенітенціарна служба України.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.