Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:56:01

Як ми їздили в зону АТО - із Семенівки чернігівської у Семенівку донецьку

05.09.2014   10:15Агенцiя

29 серпня ми втрьох - Сенько Ю.М., Ковальов О.Ю., та Гулак М.М., вирушили з м. Семенівка мікроавтобусом, завантаженим тими продуктами і речами, які громадою району вдалось зібрати. Ми їхали в зону АТО, яку треба називати війною.

Першим пунктом нашого маршруту була обласна рада, де ми скоординували наш рух з головою обласної ради Миколою Зверєвим. Разом з нами з Чернігівської області вирушили ще два мікроавтобуси та одна легкова машина, в якій знаходилась знімальна група з Латвії, що їхала знімати фільм про війну на Сході України.

Першим враженням від цієї поїздки був контраст між територіями Харківської і Донецької областей. На кордоні між цими областями ми побачили перші колони бронетехніки, які рухались в сторону Слов’янська Донецької області.

Коли перетнули кордон Донецької області, на власні очі побачили страшні наслідки війни: випалена земля, “перепахані” снарядами поля, на яких ніхто не зібрав урожай соняшника, зруйновані житлові будинки. Місто з однойменною для нас, семенівців, назвою Семенівка Донецької області виявилося взагалі вщент зруйноване. Коли ми зупинилися біля чоловіка, який сидів на валізах біля зруйнованого будинку і запитали кому більше дісталось - Слав’янську чи Семенівці (вони знаходяться один біля одного), він відповів: “Всем досталось по полной”.

Поки ми доїхали до основного місця, де дислокується 41 батальйон територіальної оборони Чернігівської області (м. Артемівськ), ми перетнули не один блокпост, на кожному з яких у нас перевіряли документи та вантаж. Частину вантажу було роздано на блокпостах. Основна частина допомоги була передана 41 та 13 батальйонам територіальної оборони Чернігівської області.

Також метою нашої поїздки було знайти нашого земляка, який пішов добровольцем до одного з батальйонів нашої області. З великими зусиллями нам вдалося його розшукати. Він знаходився на блокпосту, як він розповів, за п’ятсот метрів від нього знаходяться позиції російських військ.

Всі наші земляки з Чернігівської області, які добровільно пішли захищати країну, з сльозами радості на очах приймали допомогу із Семенівського району.

Взагалі можна сказати, що хлопці мають високий моральний дух та готові до останнього боронити свою державу.

Одним з яскравих вражень залишилася зустріч на одному із блокпостів м. Костянтинівка з місцевими молодими хлопцями - міліціонерами, віком від 19 до 21 року. На наші запитання: « А де ваше керівництво та досвідчені міліціонери? Чому вас, молодь, поставили на блокпост?», вони відповіли, що частина особового складу та керівництво пішло на той бік, частина розбіглася, ну а такі, як вони – народжені в Україні, залишилися, і добавили, що будуть стояти до останнього та боронити свою землю.

Легше за все зараз відгородитися від тяжкого стану, в якому опинилась наша країна та армія. Найпростіше сказати, що всі проблеми має вирішувати влада, але від цього нашим захисникам легше не стане, і кожен бронежилет і кожна каска – це врятоване життя, кожен спальний мішок і термобілизна - це збережене здоров’я. А саме головне, що наша турбота і увага – це велика підтримка морального і патріотичного духу. Тому дякуємо кожному мешканцю нашого району, хто відгукнувся і надав допомогу, підприємцям, керівникам сільгосппідприємств, державному лісгоспу, окрема подяка нашій молоді з громадського об’єднання «Легіон добра».

Передаємо щирі слова подяки громаді району від військових Чернігівської області за надану необхідну допомогу. Але на сьогоднішній день наші військовослужбовці не повністю забезпечені і потребують таких речей: спальники, карімати, термобілизна, бушлати, плащі, взуття, ковдри, ліки від простуди, сухе пальне, авто паста; з продуктів: вода, сало, сухі супи, тушонка, кава, чай. Також просимо населення району надавати інформацію про потреби наших земляків: про тих, хто призваний чи приймає участь в добровільних батальйонах, або потребує допомоги по лікуванню внаслідок поранення.

Нагадуємо, що прийом продуктів харчування, необхідного одягу ми проводимо через громадську приймальню районної організації «Батьківщина»(тел. 2-01-21), а також коштів через казначея громадського формування Ковальова Олексія (тел. 0683853385).

Запевняємо, що кожна копійка буде використана за призначенням і особисто членами нашого формування передана до військових.

Микола ГУЛАК, командир громадського формування
«Семенівська народна самооборона»

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини