Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:08:00

В ході планових перевірок систем газопостачання "Чернігівгаз" виявив 746 порушень

27.08.2014   13:02Агенцiя

Від початку року ПАТ «Чернігівгаз» провело планово-технічне обслуговування в понад 111 тисячах газифікованих помешкань.

Під час поквартирних обходів було виявлено 746 порушень правил безпеки, з яких 495, а це 66% - користування несправним газовим обладнанням.

Якщо в помешканні споживача виявляється порушення, яке може привести до нещасних випадків, то за законом ПАТ «Чернігівгаз» має право відключити газовий прилад, а іноді і всю квартиру від газопостачання.

Окрім несправностей газівники зафіксували 220 самовільно встановлених газових приладів, 23 випадки відсутності тяги, 8 втручань в роботу димо-вентиляційних каналів. Усе це трактується як некваліфіковане втручання в систему газопостачання і, безумовно, несе загрозу безпеці оточуючих.

«Користування газовими приладами буде безпечним та зручним лише при дотриманні правил та інструкцій, – зазначає головний інженер ПАТ «Чернігівгаз» Олександр Качкарда. – Прикро, коли ми спостерігаємо у споживачів відкрите нехтування і нерозуміння простих правил. Адже через одного необачного сусіда, що неправильно експлуатує чи погано доглядає за газовим приладом, може статися непоправне лихо і постраждає увесь будинок».

Не менш важливою для безпечного газоспоживання є своєчасна перевірка димових та вентиляційних каналів на справність і на наявність в них тяги. До опалювального сезону власники будинків повинні подбати про обслуговування каналів і надання до газових господарств актів ДВК. На сьогодні із запланованих 63 тисяч актів надано близько 40 тисяч і робота продовжується.

Планово-технічне обслуговування – це безкоштовна послуга, яку надає ПАТ «Чернігівгаз». Обстеження проводиться задля виявлення витоків газу і упередження нещасних випадків при користуванні газом у побуті, і в залежності від встановленого газового обладнання проводиться 1 раз на рік або на 3 роки. Під час обстеження будинок відключається від газопостачання. Про заплановані роботи споживачів інформують заздалегідь, аби вони подбали про доступ газівників до приладів. Цьогоріч спеціалісти ПАТ «Чернігівгаз» не змогли потрапити до 4256 квартир через відсутність мешканців. Від обстеження відмовилися 10 абонентів.

З кожним роком спостерігається тенденція до зменшення кількості порушень. Якщо в 2012 році газівники виявили 1659 газових неполадок, то в 2013-му вже на 500 менше. На сьогоднішній день ПАТ «Чернігівгаз» обслуговує майже 346,7 тисяч газифікованих домоволодінь, у яких розміщено 379,3 тисяч газових плит, 65,3 тисяч проточних водонагрівачів, майже 188,9 тисяч опалювальних газових котлів.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини