Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:46:48

Вбивця міліціонера знов сяде. Надовго

26.08.2014   07:39

В центрі міста Мена Чернігівської області наряд міліції затримав рецидивіста, який після 15 років «відсидки» за вбивство міліціонера, взявся за грабежі та крадіжки.

Наряд міліції, який в Мені ніс службу з охорони громадського порядку за рахунок особистого часу, помітив на центральній площі райцентру чоловіка в стані алкогольного сп’яніння. Той голосно нецензурно лаявся на адресу перехожих.

Під час затримання та складання адміністративного протоколу за статтею 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення (…поява у громадських місцях у п'яному вигляді), в присутності понятих, у затриманого в кишенях було виявлено багато «цікавих» речей: два кухонні ножі, паперовий згорток з канабісом вагою близько 6 грамів та 100-гривневу купюру. Цей набір дуже зацікавив правоохоронців, адже у них вже була інформація про можливу причетність молодика до серії крадіжок в навколишніх селах.

З’ясувавши особу затриманого, правоохоронці встановили, що чоловік в червні звільнився з місць позбавлення волі, де 15 років відбував покарання за вбивство міліціонера – начальника ІТТ Менського райвідділу молодшого лейтенанта міліції Михайла Жолдака.

Згідно протоколу затримання, чоловіка було залишено в Менському райвідділі до ранку. А на ранок до райвідділу звернулася 85-річна бабуся та повідомила, що вчора, завдавши тілесних ушкоджень, її пограбував невідомий. За описом портрет збігався із особою затриманого, а коли провели процедуру упізнання – потерпіла без вагань вказала на підозрюваного.

В ході слідчого експерименту молодик сам показав місце, де викинув бабусину сумку, забравши з неї сто гривень. Зрозумівши, що «влип», затриманий пішов на співпрацю зі слідством і розповів ще про ряд крадіжок.

На даний час відкрито два кримінальні провадження: за частиною 2 статті 186 (грабіж) та за частиною 3 статті 185 (крадіжка з проникненням у житло чи інше приміщення).

Згідно першого провадження йому загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років, що ж до другого — від трьох до шести років ув’язнення. Стосовно статті 309 (зберігання наркотиків), то питання буде вирішене після проведення експертизи вилученого наркотичного засобу.

Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Менського райвідділу УМВС. Досудове розслідування триває, але те, що чолов’яга продовжить своє життя на тюремних нарах – вже ні в кого не викликає сумніву, питання лише в тривалості його там перебування. Відповідь на це запитання дасть суд.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.