Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:41:58

У Борзні буде вулиця імені Івана Плюща

23.08.2014   14:24Агенцiя

Таке рішення ухвалила міська рада, аби вшанувати пам’ять відомого земляка, який народився і виріс у Борзні, а ставши відомим політиком, зробив чимало добрих справ для розвитку своєї малої батьківщини.

Носитиме ім’я двічі спікера Верховної Ради України вулиця Мануїльського, де стоїть батьківська хата Івана Степановича та живуть його найближчі родичі.

До речі серед перейменованих останнім часом вулиць у Борзні є кілька, пов’язаних з видатними земляками: відомих козацьких ватажків Семена Палія і Петра Забіли, Героя Радянського Союзу генерала Кирпоноса, котрий свого часу навчався у місцевому сільгосптехнікумі, письменника Олекси Десняка, теж колишнього студента цього навчального закладу, відомого письменника Пантелеймона Куліша, його друга та вченого Івана Пулюя, письменниці Ганни Барвінок, поета Анатоля Олійника, педагога і просвітительки Христини Алчевської.


http://www.visbor.org.ua/u-borzni-bude-vulytsya-imeni-ivana-plyuscha/

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини