Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:02:53

Польський урок для молодих лідерів з Чернігівщини

22.08.2014   07:45Агенцiя

Завдяки громадській організації Центр «Доброчин» молодь з усієї Чернігівської області на початку серпня відвідала Польщу у рамках ознайомчого візиту до цієї країни.

Ознайомчий візит - це спільний проект України та Польщі.
Основна мета цього візиту — посилити свої організаційні та професійні здібності у сфері здійснення соціальної анімації в громадах, а також перейняття досвіду роботи з молоддю та молодіжним рухом у Республіці Польща.

Упродовж п'яти днів молодь з Чернігівщини здобувала новий досвід від своїх польських колег.

Щодня молоді активісти відвідували різні громадські структури і організації, які займаються питаннями молодіжного руху та розвитком невеликих містечок у Вармінсько-Мазурському воєводстві. Так молодіжна делегація з Чернігівщини побувала у Нідзіці, де на протязі трьох днів ознайомлювалася з роботою місцевого фонду розвитку «Ніда». Саме за допомогою цього фонду, а також місцевих неурядових організацій та підприємців поблизу Нідзіці було створено «Гончарне селище». Основною діяльністю цього селища є виробництво гончарних виробів, паперу, проведення різних фестивалів, які вже стали традиційними і проводяться щорічно. Існування такого селища є гарним прикладом, як потрібно розвивати зелений туризм на Чернігівщині.

Фонд «Ніда» опікується молодіжною організацією «Незабудка». Ця організація безкоштовно проводить навчання для талановитої молоді у галузі культури та ремесел. А найздібніші учні навіть отримують стипендію.

Такі зустрічі позитивно вплинули на молодих лідерів. Адже за допомогою активних семінарів і тренінгів молодь краще запам'ятовує набуту інформацію. У когось вже навіть виникли власні ідеї та проекти, які чекають свого втілення на Чернігівщині.

Крім навчання, на молодь чекали дуже цікаві екскурсії у такі старовинні міста — Ольштин, Варшава. Бо саме за допомогою таких екскурсій пізнається самобутня культура, історія та дух старої Польщі.

За цей час, проведений у Польщі, серед молодіжної делегації панувала чудова дружня атмосфера, гарний настрій і лише позитивні емоції. Усі учасники делегації поповнили свій багаж новими знаннями та безцінним досвідом.

На мою думку, такі проекти дають змогу краще засвоїти нові підходи і методики, які потім будуть використані на практиці у рідному селищі або місті. Це допоможе зацікавити та залучити молодь до позитивних змін на Чернігівщині. Така співпраця є дуже корисною, як для України, так і для Польщі.


Владислав Пархоменко
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.