Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:21:59

Одна з вулиць у смт Талалаївка носитиме ім'я героя

19.08.2014   14:22

Напередодні Дня пам’яті співробітників міліції, які загинули при виконанні службових обов’язків, в райцентрі Талалаївка відкрили меморіальну дошку старшому слідчому Талалаївського райвідділу УМВС старшому лейтенанту міліції Юрію Володимировичу Ващенку, який загинув 27 квітня цього року під час затримання озброєного злочинця.

Того дня Юрій Ващенко ніс службу в складі слідчо-оперативної групи райвідділу, коли на телефон «102» надійшов дзвінок про те, що невідомий чоловік бігає вулицею з мисливською рушницею та погрожує сусідам і односельцям. Хуліган вже встиг здійснити кілька пострілів, на щастя невлучних, коли оперативна група прибула на місце пригоди. На переговори з нетверезим дебоширом пішов старший лейтенант Юрій Ващенко, оскільки раніше знав «випивоху». Та трапилося непоправне — чолов’яга, що стояв спиною до правоохоронця, раптом розвернувся і розрядив рушницю міліціонеру в бік…

Зранку поблизу Талалаївського райвідділу міліції зібралися рідні, друзі, знайомі загиблого, колеги з райвідділу і просто багато односельців – жителів райцентру, щоб вшанувати пам’ять міліціонера та увічнити її в граніті. На церемонію відкриття меморіальної дошки прибули представники обласного апарату УМВС - перший заступник начальника Управління МВС в Чернігівській області Олександр Любарець, заступник голови ради ветеранів УМВС Іван Вакуленко, також були присутні керівники місцевих органів влади та місцевого самоврядування, громадськість.

Кошти на виготовлення і встановлення меморіальної дошки зібрали самі працівники Талалаївського райвідділу внутрішніх справ.

Відкриваючи мітинг-реквієм, начальник Талалаївського райвідділу міліції Олександр Гриневич розповів присутнім про коротке, але яскраве життя Юрія Ващенка, який був взірцем виконання службового обов’язку. Онук міліціонера, закатованого німецькими загарбниками під час Другої Світової війни, Юрій Ващенко завжди стояв на стороні правди і законності, намагаючись бути гідним нащадком свого діда-міліціонера.

Право відкрити меморіальну дошку Юрію Ващенку було надано начальнику Талалаївського РВ підполковнику міліції Олександру Гриневичу, після чого вона була освячена.

У своєму виступі перший заступник начальника УМВС в Чернігівській області Олександр Любарець підкреслив, що з часів воєнного лихоліття це перший загиблий в Талалаївці міліціонер. Селище завжди було тихим і спокійним, адже тут кожен знає один одного з дитинства. Так сталося, що куля злочинця обірвала молоде життя, тож нехай цей сумний список більше не поповнюється новими іменами.

Виступаючі говорили багато хороших і теплих слів про Юрія Володимировича Ващенка. Керівництво УМВС та райвідділу внутрішніх справ запевнило родичів загиблого, що зробить все можливе аби вирішити всі їх соціально-побутові проблеми. Наразі вже профінансоване встановлення пам’ятника на могилі міліціонера, надається підтримка його дітям в підготовці до навчального року, а в майбутньому діти загиблого зможуть на пільгових умовах здобуватимуть освіту в навчальних закладах системи МВС.

Нещодавно керівництво райвідділу виступило з ініціативою про увіковічення пам’яті героя, присвоївши вулиці Карла Маркса, на якій стоїть райвідділ, ім’я Юрія Ващенка. Наразі питання розглядатиметься на найближчій сесії Талалаївської селищної ради. Голова селищної ради висловив сподівання, що депутати підтримають ініціативу міліції.

Слава про героя житиме в серцях працівників Талалаївського райвідділу міліції, а погляд Юрія зустрічатиме своїх побратимів кожного ранку на порозі, нагадуючи про обов’язок і відданість присязі.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини