Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:19:51

На чернігівських журналістів Руслана Старченка та Андрія Тітка напали на "фестивалі Ісуса". ВІДЕО

17.08.2014   11:17Агенцiя

Про напади «вірян» на журналістів, «разрешения мера» та прейскурант сектанта-початківця

Якщо вірити прихожанам церкви «Перемога» та всім, хто організовував у Чернігові «Фестиваль Ісуса», то знімати на камеру перед Літнім театром не можна. А якщо будеш знімати – отримаєш на горіхи.
На всі аргументи, що це публічне місце і знімати таки можна, у них свої «контраргументи»: Літній театр орендований і щоб знімати треба якась «особлива» акредитація. А посвідчення у журналістів, на їхню думку, і взагалі «липові».
"Ты его что, из ж.пы достал?" - за таким критерієм один із них визначив "липовість документа". І такі перешкоджання законній діяльності відбуваються на території міського парку культури та відпочинку.
До речі, свої документи, які дозволяють проводити подібні безчинства у публічному місці вони так і не надали. Їм бачте, «мер разрешил». Як все це відбувалося під Літнім театром – нижче на відео.

Що ж до інших моментів сумнівної «діяльності» «Фестивалю Ісуса». «Віряни» нападали не тільки на нас з Русланом. Під гарячу руку потрапляли всі, хто знімав «где не положено».
У тому числі й неповнолітній оператор Гармата-ТБ Артем Лобань, якого впізнали «охоронці» всередині Літнього театру.
Його обступили четверо чоловіків і зі словами «Ты что, хочешь крови?» почали «убедительно» переконувати вийти з приміщення. Певно, щоб ненароком знову не зняв як ті косять капусту під приводом «зцілення» від усіх можливих хвороб.
До речі, жодного дива ми так і не побачили. Організатори сказали: вишлють відео зі «зціленнями» електронною поштою.
Що ж до того, у яких масштабах можна рубити бабло з людей – наводимо вам так званий прейскурант сектанта-початківця, який хоче долучитися до молитовного служіння «Христос для всіх міст».

А з цієї історії треба винести декілька важливих висновків:
1. Виявляється, у Чернігові будь-який заїжджий гастролер, який прикривається релігійним вченням може обмежувати громадянські й професійні права журналістів і жителів міста.
2. Окрему оцінку варто поставити діям міліціонерів. Коли перевага була на стороні «служителів» Ісуса – вони всіляко виправдовували їхні дії. Як тільки до справи взялася Самооборона(за це їм дякую) – почали говорити про те, що ми повинні писати заяви до міліції.
3. Якщо «мер разрешил» та «я помещение арендовал» - можеш встановлювати на території комунального підприємства та міського парку свої порядки. Цікаво, чи Олександр Соколов, або ж Володимир Хольченков, у віданні якого знаходиться ЦПКіВ, пояснювали «вірянам», що їм можна робити, а що не можна, надаючи в оренду власність жителів міста, яка утримується на наші з вами податки?
4. Куди дивляться органи, що займаються контролем за релігійною політикою? І наскільки корелюються із християнським вченням махання кулаками, а також погрози розбити камеру, телефон, натравити правоохоронців і юристів. Чого варті тільки цитати «вірян»: «Ты еще об этом пожалеешь», «Ты вообще берега попутал»?

І найголовніше запитання: чи не залишаться поза увагою правоохоронців грубі порушення як мінімум декількох статей Кримінального кодексу з боку «служителів Ісуса»?

Хотілося б отримати відповіді хоча б на частину з вищезазначеного.

Тіток Андрій

До теми:

У Чернігові журналістів вигнали з Фестиваля Ісуса. ВІДЕО
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини