Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:42:45

Дотримуйтеся заходів пожежної безпеки у лісопаркових зонах, будьте обережні під час полювання та купання

09.08.2014   13:12Агенцiя

9 серпня на Чернігівщині розпочинається сезон полювання. У цей час велика кількість мисливців перебуватиме на лонах природи. Разом з тим, в області утримуватиметься жарка погода з надзвичайним 5-м класом пожежної небезпеки, що вимагає від людей посиленої пильності та безумовного дотримання протипожежних заходів.

Пам’ятайте, що розведене багаття, кинутий непогашений недопалок чи сірник можуть призвести до пожежі. Перш за все це стосується лісів, сільгоспугідь та торфовищ. Також є ризик отримання травм самими мисливцями внаслідок необережного поводження зі зброєю та боєприпасами.

Особливо, це стосується тих, хто на полюванні вживає алкогольні напої. Адже в стані сп’яніння у людини знижується відчуття небезпеки і вона не може як слід оцінювати й контролювати свої дії.

Щоб не спричинити пожежі або уникнути нещасного випадку, обережно поводьтеся з вогнем і зброєю та не зловживайте спиртним. Крім того, у цей час категорично заборонено розводити вогнища, спалювати сміття та випалювати суху рослинність.

Ще одне. У жарку погоду чимало людей обирають відпочинок біля води, але при цьому забувають дотримуватися заходів безпеки під час купання. Як результат, в області майже щодня тоне 1-2 людини. Щоб убезпечити свій відпочинок, купайтеся тільки у спеціально відведених для цього місцях, з пологим і твердим дном. Розраховуйте свої сили і не запливайте далеко від берега, не влаштовуйте небезпечні ігри на воді. Ні в якому разі не заходьте у воду в нетверезому стані, не пірнайте в незнайомих місцях, з мостів, на мілководді та після тривалого перебування на сонці. Уникайте води зі швидким плином.

Будьте обережними у поводженні з вогнем та під час купання. Слідкуйте за розвагами дітей, які без нагляду дорослих можуть вигадати небезпечні ігри на воді або з сірниками чи запальничками.


Ігор Афанас’єв, перший заступник начальника У ДСНС у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини