Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:18:45

Міліція попереджає про збільшення випадків крадіжок та взломів

05.08.2014   14:47

Останнім часом у місті дуже зросла кількість квартирних крадіжок. Це пов’язано насамперед з тим, що значна кількість жителів міста зараз знаходиться на відпочинку або на дачах.

Але перш ніж кудись поїхати, не завадило б потурбуватися про недоторканість свого помешкання. Слід мати на увазі, що зловмисники найчастіше звертають увагу на квартири нижніх поверхів, де необачні господарі залишили незачиненими вікна, кватирки та балконні двері. Після обрання об’єкту злочину, залізти в квартиру для злодія не складає великої труднації. Основними речами за якими полюють нинішні мисливці за наживою є компактні але дорогі речі: відеоапаратура, вироби з цінного хутра, ювелірні вироби з дорогоцінних металів, гроші та валюта.

В боротьбі з цим злом необхідні спільні зусилля як міліції так і населення. Адже правоохоронці мають справу вже з готовим фактом скоєння крадіжки. А попередити, потурбуватися про усунення всіх сприятливих умов, що полегшують злочинцю скоєння крадіжки, повинні самі мешканці квартир.

В зв’язку з цим наводимо декілька порад, які допоможуть зменшити ризик скоєння крадіжки до мінімуму:
- навіть при короткочасній відсутності, не залишайте відчиненими кватирки або балкони, якщо ви живете на нижніх, або на верхньому поверсі;
- потурбуйтесь про встановлення на вхідних дверях надійного замка і бажано не одного;
- не залишайте ключі від квартири в поштових скриньках, під килимками, та в інших легкодоступних місцях;
- при втраті ключів обов’язково змініть замки в найближчий час;
- від’їжджаючи з квартири на тривалий час, попросіть надійних сусідів, або родичів наглядати за квартирою, час від часу навідуватись та контролювати порядок у вашому помешканні..
    
Дотримання цих рекомендацій допоможе Вам зменшити ризик обкрадання  вашої квартири до мінімуму.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини