Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:28:55

В Чернігові затриманий ґвалтівник

02.08.2014   08:03

Співробітники карного розшуку Чернігівського міськвідділу міліції затримали педофіла, який зґвалтував неповнолітню дівчинку.

Як розповів начальник Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ Володимир Рапута, до чергової частини надійшла заява від жительки Чернігова, що у лісосмузі мікрорайону «Подусівка» її 14-річну доньку зґвалтував невідомий.

В подальшому оперуповноважений відділення карного розшуку Чернігівського міськвідділу Олексій Мамулін з колегами з’ясували, що дівчина нещодавно в соціальній мережі познайомилася з 20-річним хлопцем, у них зав’язалася переписка. Хлопець назвався працівником рекламної студії – фотографом, який виготовляє портфоліо. Через деякий час юнак запропонував дівчині зустрітися, як раз напередодні її дня народження. В якості подарунка пообіцяв зробити їй фотосесію та подарувати портфоліо. Дівчина погодилася.

Зустріч відбулася на кінцевій зупинці тролейбусу біля лісосмуги. Дівчинку не насторожило навіть те, що на зустріч прийшов не 20-річний хлопець, з яким вона листувалася в Інтернеті, а 39-річний чоловік сумнівного вигляду.

Завівши дитину подалі від людей та погрожуючи ножем, негідник зґвалтував її.

Вдома мати одразу помітила, що з донькою щось не так, і звернулася до міліції.

Провівши моніторинг соціальних мереж, співробітники міліції з’ясували, що під ніком 20-річного юнака ховався 39-річний чолов’яга, раніше судимий за зґвалтування, грабежі, крадіжки, незаконне зберігання зброї, навіть за втечу з місць позбавлення волі. В такий спосіб він знайомився з неповнолітніми дівчатами та пропонував їм зустрічатися. Всі попередні його спроби виявилися марними і тільки остання його жертва спокусилася на фотосесію.

Вдало провівши оперативну комбінацію, оперативники міськвідділу затримали чоловіка.Як повідомив Володимир Рапута, відносно затриманого відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 152 Кримінального кодексу України (…зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього), що передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років.

Наразі підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Ведеться досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини