Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:21:25

В Чернігові відбулася перша "Критична маса". ВІДЕО

28.07.2014   07:26Агенцiя

25 липня Чернігів велосипедний приєднався до всесвітнього руху «Критична маса», ставши восьмим містом в Україні. В світі більше 300 міст постійно приймають участь у цьому заході, мета якого показати, що велосипедисти такі ж учасники дорожнього руху, як і автомобілісти.

«Ми не блокуємо рух - ми і є рух» - основне гасло руху.

44 велосипедисти зібралися на Красній площі обласного центру. Більшість були одягнені в жовті футболки, або мали елементи одягу чи оздоблення своєї лайби цього ж кольору, який є традиційним для «Критичної маси». Не можливо було не помітити таке яскраве зібрання. Вишукувались в колону по одному, зробили коло по Красній площі і рушили в подорож, проїхавши центральними вулицями міста. Не оминули і єдину в місті «велодоріжку», яка знаходиться по вулиці Щорса. На жаль вона зараз в поганому стані і немає відповідних позначень.

Реакція автомобілістів, на диво, була досить нормальною, багато хто вітав колону своїми гудками і привітаннями. Навіть водії маршрутних автобусів були сьогодні чемними і з розумінням відносились до невеличких порушень деяких учасників руху. Були, на жаль, і дуже не виховані водії, які своє нетерпіння супроводжували нецензурною лексикою в бік колони, яка, до речі, рухалась по головній дорозі.

Однією із вимог даного пробігу є виконання правил дорожнього руху. Більшість впорались з цим завданням.

До речі, були серед учасників і ті, що перший раз їхали по місту в колоні в загальному потоці автомобілів. Для них це був гарний урок, як треба себе вести, рухаючись по місту по автошляхах. Більш досвідчені учасники підказували новачкам.

Тобто була виконана ще одна місія – навчальна. Впродовж подорожі виникла ідея проводити навчальні поїздки з новачками по 5-10 учасників частіше. Для цього шукаємо досвідчених інструкторів, тобто велосипедистів, котрі гарно знають ПДР і готові допомагати велогромаді.
Загальна довжина маршруту склала 18,6 кілометрів і півтори години часу.

Закінчився пробіг приїздом на Красну площу, де учасники взяли участь у традиційному для «Критичної маси» фотографуванні з перевернутими до гори лайбами.

Чекаємо наступну «Критичну масу Чернігів».

Приєднуйтесь до нашого руху! Всі на лайби!


Довідково:

Ідея приєднання до даного руху виникла 29 червня від небайдужих чернігівських велоактивістів.
20 липня була створена група «Критична маса Чернігів» в соціальній мережі «В Контакті» (https://vk.com/cmchernihiv)
В русі нема керівників і підлеглих, всі рівні!
Традиційно «Критична маса» проводиться в останню п'ятницю місяця.


Велоспільнота «Лайба»


Garmata Chernigov

 

Останні новини Чернігівщини

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.