Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:03:48

“Ми відповідаємо за тих, кого приручили”

24.07.2014   07:04Агенцiя

Нагадати людям слова відомого письменника Антуана де Сент-Екзюпері покликаний Міжнародний день безпритульних тварин.

Щороку 16-го серпня зоозахисники світу привертають увагу до проблеми жорстокого поводження з братами нашими меншими.

За статистикою, близько 75% бездомних собак і кішок колись були домашніми. Опинившись на вулиці, безпорадні та беззахисні, вони часто потрапляють у халепи, які нерідко коштують їм життя. Втім жертвами трагічних випадків можуть стати і домашні тварини, якщо господарі не приділяють їм належної уваги. Зоозахисники зауважують, що з домашніми тваринами люди розлучаються з різних причин. Але в будь-якому випадку викидати їх на вулицю немилосердно! І якщо одні люди проявляють жорстокість, то обов’язково мають бути й інші – чуйні та турботливі. На цьому і тримається світ.

В Чернігівській області громадськістю спільно з органами влади підтримано місячник гуманного ставлення до безпритульних тварин, який проводиться з 16 липня по 16 серпня 2014 року.

Основна мета - пробудити у власників тварин свідоме ставлення до своєї ролі, з тим, щоб запобігти поповненню лав бездомних кішок та собак, а також формування у громади Чернігова гуманного ставлення до вже існуючих безпритульних тварин, вирішення даної проблеми за прикладом розвинутих європейських країн.

Саме таку системну роботу передбачає прийнята міськрадою на вимогу громадськості “Програма охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Чернігові на 2011-2015 роки”.

Регулювання чисельності безпритульних тварин гуманним шляхом, створення для них притулків є методами, загальновизнаними в цивілізованих країнах та рекомендованими Україні більшістю поважних зоозахисних організацій світу.


Ю.М.Іллєнко, член Громадської Ради при Держекоінспекції у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини