Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:49:40

У першому півріччі у подорожуючих через кордон на Чернігівщині було вилучено близько 2-х кілограмів пігулок психотропної дії

24.07.2014   06:54Агенцiя

Протягом 6 місяців співробітники Чернігівської митниці Міндоходів спільно з прикордонниками припинили 10 фактів незаконного переміщення речовин, які можуть бути віднесені до наркотичних, психотропних засобів та прекурсорів (на даний час проводяться хімічні експертизи). Найбільше вилучено пігулок - близько 2-х кг.

Лише у червні виявили два таких факти, за якими вилучили понад 120 пігулок психотропної дії. А найбільшу цього року партію психотропних ліків намагався незаконно вивезти з України наш співвітчизник наприкінці лютого. Під час здійснення митного контролю у пункті пропуску «Нові Яриловичі» у багажнику його автомобіля знайшли близько 2-х кілограмів пігулок «Псевдоефедрин», які були приховані під пластиковими накладками.

Нагадуємо, що порядок та обсяги переміщення через кордон лікарських засобів громадянами встановлені постановою КМУ від 23 травня 2012 року №458 «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування». Згідно якої громадяни можуть ввозити на територію України лікарські засоби у наступних обсягах:
- без рецепта - у кількості, що не перевищує п’яти упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини);
- з рецептом, що виданий на ім’я цієї особи та засвідчений печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я, - у кількості, що не перевищує зазначену в рецепті.

Водночас, громадянам заборонено пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у поштових (у тому числі міжнародних) відправленнях (Закон України від 15 лютого 1995 року №60/95-ВР «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори»).

У ручній поклажі та в багажі громадяни можуть ввозити зазначені засоби лише за наявності рецепту, виданого на їх ім’я та засвідченого відповідною печаткою. Кількість ліків не може перевищувати зазначену в цьому рецепті.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини