Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:48:28

Невідому хімічну речовину на ПАТ "Виробничо-торгівельна фірма "Сіверянка" буде досліджено та утилізовано

23.07.2014   10:09

Шляхи ідентифікації та утилізації невідомої хімічної речовини, виявленої на ПАТ «Виробничо-торгівельна фірма „Сіверянка“» обговорено на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про історію її виявлення присутнім доповів заступник голови правління підприємства Станіслав Боярченко. Як виявилося, на початку липня у бомбосховищі, яке знаходиться окремо від інших приміщень, працівниками підприємства було проведено перевірку та відкрито кімнати, які були зачиненими близько 20 років. В одній із них було виявлено 3 запечатані контейнери – 2 з них навісними замками, третій на перший погляд здавався запаяним.

Всі контейнери були без маркувань, інформації щодо них та їх змісту на підприємстві немає, на балансі вони не перебувають.

Враховуючи те, що за радянських часів підприємство було державним і спеціалізувалося виключно на виробництві засобів протихімічного захисту, було припущено, що в даних контейнерах могли зберігатися залишки необлікованих хімічних речовин.

Зважаючи на це, 8 липня керівник підприємства подав заяву до Управління ДСНС в області з проханням дослідити вміст даних контейнерів задля уникнення можливих ризиків.

14 липня контейнери було відкрито членами міжвідомчої комісії.

В контейнері, який здавався запаяним, виявлено сипучу речовину, схожу на графітову крихту. У другому контейнері, з якого зняли замки, також знайдено дану речовину та скляні ємності з рідиною жовтого кольору, а також металеву колбу.

Всередині третього контейнера виявився ще один сейф з внутрішнім замком, який не вдалося відкрити.

За даним фактом комісією зроблено висновки, що умови зберігання даної речовини мінімізують її неконтрольований витік та надано пропозиції керівництву обмежити доступ сторонніх осіб до даного бомбосховища. Нині запечатане та знаходиться під цілодобовою охороною.

Також міжвідомча комісія рекомендувала звернутися до ліцензованих підприємств щодо аналізу та утилізації даної речовини.

За словами Станіслава Боярченка, керівництво ПАТ «Виробничо-торгівельна фірма „Сіверянка“» звернулося до спеціалізованої випробувальної лабораторії Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту. Там така процедура коштує 60 тисяч гривень, отже нині ведуться пошуки шляхів

Ситуація знаходиться під контролем Управління ДСНС та керівництва області.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.