Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:28:05

Неповнолітні засуджені юнаки долучились до козацьких традицій

17.07.2014   13:49Агенцiя

В Прилуцькій виховній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області для неповнолітніх відбулась радісна подія – літнє спортивне свято «Козацький гарт».

Його традиційно організовує Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви в ювенальних пенітенціарних установах протягом канікул влітку.

Програма включала спортивні випробовування, в яких хлопцям необхідно було проявити силу, спритність, швидкість, витривалість та спеціальні вміння з ігрових видів спорту. Цього разу – відбулися змагання за давніми козацькими розвагами, які проводилися під час перепочинку козацького війська. Змаганням передувала розповідь про Запорізьку Січ, побут козаків, їх відпочинок.

Кожне відділення дільниці ресоціалізації Прилуцької виховної колонії визначило кращих спортсменів, які боролися за право називатися козаками. Хлопці підтягувалися на перекладині, віджималися, змагалися в силі і спритності, бігали та стрибали.

Були тут і веселі конкурси. Хлопці грали у ігри – хто зніме шапку з голови супротивника, хто зіб′є його з ніг подушкою, хто швидше передасть м′яча отаману різними хитрими способами, хто зможе виштовхати противника з кола, стоячи на одній нозі. Такі жартівливі конкурси користувались найбільшою популярністю серед вихованців.
Крапку в змаганні поставило перетягування канату. Командну першість вибороли вихованці 3-го відділення. Кожен учасник-переможець отримав грамоту. Командам в подарунок дісталися м′ячі, набори для гри в теніс та бадмінтон.

Вихованці Прилуцької виховної колонії показали не тільки чудові спортивні результати, а й проявили гарні творчі здібності та знання української минувшини. Юнаки проявили свої найкращі риси у чесній та шляхетній спортивній боротьбі.

Ці змагання надали можливість учасникам більше відчути командний дух гри, адже важлива перемога не однієї особи, а хороші результати кожного із членів команди, це було відчутно на спортивному майданчику коли при  виконанні вправ хлопці один одного всіляко підтримували.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.