Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:15:50

Держсільгоспінспекція в Чернігівській області інформує

17.07.2014   08:06Агенцiя

Державною інспекцією сільського господарства в Чернігівській області в ході проведення планової перевірки дотримання вимог земельного законодавства фермерським господарством «КВЮС-АГРО» при використання земель сільськогосподарського призначення на території Левоньківської сільської ради Чернігівського району встановлено самовільне зайняття та використання земель історико-культурного під посіви сільськогосподарських культур.

Загальною площа зайнятої ділянки становить 15,3377 га, за що передбачена відповідальність відповідно ч.1, ст. 211 Земельного кодексу України. та ст. 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, на території Левковицької сільської ради Чернігівського району підприємством самовільно зайнято землі сільськогосподарського призначення із земель запасу та резерву загальною площею 188,6132 га, які використовуються під вирощування сільськогосподарських культур.

Відповідно до Методики визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву без спеціального дозволу, затвердженої Постановою КМУ № 963 від 25.07.2007, нараховано шкоду, заподіяну державі, на загальну суму 201 954,26 грн.

Враховуючи, що в діях керівництва фермерського господарства «КВЮС-АГРО» вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 197-1 Кримінального кодексу України, матеріали перевірки передано до правоохоронних органів.


В’ячеслав Смаль – начальник Управління контролю за використанням та охороною земель
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.