Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:57:50

Патрульні затримали грабіжників

16.07.2014   09:48

За два дні бійці батальйону патрульної служби Чернігівського міського відділу УМВС «по гарячих слідах» затримали молодиків, які пограбували жінок.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Чернігівського міськвідділу УМВС України в Чернігівській області Анатолій Скрипка, до чергової частини Чернігівського міськвідділу надійшло повідомлення, що по вулиці Щорса невідомий пограбував жінку. На місце події негайно виїхав наряд батальйону патрульної служби.

Поспілкувавшись із потерпілими, міліціонери з’ясували, що двоє дівчат того дня познайомилися з хлопцем. Спілкування затяглося до пізнього вечора. А негідник, скориставшись темнотою, вихопив у однієї з них сумку та побіг у бік вулиці Комсомольської. Дівчата не розгубилися і одразу зателефонували в міліцію. Черговий наряд прибув на місце події негайно.

Отримавши прикмети грабіжника та взявши із собою дівчат, патрульні почали відпрацьовувати прилеглі вулиці. На Комсомольській дівчата побачили свого кривдника, той теж помітив правоохоронців і почав тікати. Співробітники міліції спрацювали злагоджено й професійно, в результаті чого затримали грабіжника.

Сумочку знайшли неподалік – зловмисник її викинув, як тільки помітив погоню, навіть не встигши забрати цінні речі. Правоохоронці повернули дівчині сумку, а грабіжника затримали та доставили до відділку. Затриманим виявися 28-річний місцевий житель.

Подібне пограбування сталося й наступного дня. 14 липня чергова частина отримала повідомлення від жінки, яка поверталася з роботи. Вона розповіла, що невідомий щойно вихопив у неї з рук сумочку. Прибулому на місце злочину наряду патрульної служби жінка описала нападника. Після цього наряд БПС негайно вирушив на пошуки злочинця. Біля заправки під ліхтарем міліціонери побачили грабіжника, який саме роздивлявся свою здобич. Там «на гарячому» його і затримали працівники міліції. Затриманим виявився 31-річний раніше судимий чернігівець.

Анатолій Скрипка повідомив, що за фактами пограбувань відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років. Триває досудове розслідування.

Міліція також нагадує громадянам: чим раніше ви повідомите чергову частину про правопорушення, тим вищими є шанси розкрити злочин «по гарячих слідах» і затримати злочинця.
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини