Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:31:33

Корупціонерів - на чисту воду

16.07.2014   07:33

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС в Чернігівській області активно виявляють посадовців, які знайшли шлях збагачення через вимагання та отримання неправомірної вигоди.

УБОЗ УМВС в Чернігівській області вживаються послідовні заходи, спрямовані на виявлення та документування фактів отримання неправомірної вигоди, насамперед з боку державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, працівників контролюючих органів тощо.

У цьому році за матеріалами працівників спецпідрозділу розпочато 25 кримінальних проваджень за фактами вимагання та отримання неправомірної вигоди.


Як повідомив начальник Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, до кримінальної відповідальності за отримання неправомірної вигоди серед інших притягуються:

- заступник директора департаменту - начальник одного з управлінь Чернігівської обласної державної адміністрації - державний службовець 4 категорії, який оцінив свої послуги щодо позитивного вирішені майнових спорів при проведенні розпаювання майна одного з підприємств області у 120 тисяч гривень;

- голова одного з міст Чернігівської області - державний службовець 4 категорії, який вирішив збагатитися за рахунок одного з приватних підприємців області, пообіцявши за 18 тисяч гривень посприяти в оформленні документів щодо оренди споруди для здійснення подальшої підприємницької діяльності;

- начальник відділу дозвільної системи одного з контролюючих органів області - державний службовець 5 категорії, який вимагав і отримував неправомірну вигоду за оформлення карантинних сертифікатів для транспортування лісопродукції за межі області. У даного державного службовця додатковий заробіток був поставлений на потік, а такса за «допомогу» складала 1 тисячу 500 гривень. Всього задокументовано 5 фактів отримання неправомірної вигоди на загальну суму понад 10 тисяч гривень.


До уваги громадян!

Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16; електронна сторінка довіри - http://www.guboz.gov.ua/corrupt.html

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.