Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:26:02

Бронежилети для земляків від кооператорів області

14.07.2014   09:22Агенцiя

Захист держави від зовнішньої загрози – справа всієї держави. Українці обмундировують своїх військових, передають їм харчі та спецтехніку, роблять усе можливе, аби полегшити будні й максимально убезпечити життя вояків. Депутат Чернігівської облради, меценат Анатолій Мирошниченко із самого початку АТО допомагає землякам, котрі служать в українському війську.

Щойно в березні Верховна Рада ухвалила Закон «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію Збройних Сил України», як чоловіків з усієї країни почали призивати до армії. Уродженці Чернігівщини дислокувалися в селищі Гончарівське, що в Чернігівському районі. Анатолій Мирошниченко одразу виділив 60 тисяч гривень, на які їм було придбано найнеобхідніше: харчі, обмундирування, дизпальне, дизельний генератор та ще багато потрібних речей. Допомогу від депутата одержали і військові частини в Ніжині та Прилуках.

Ініціатива мецената об’єднала приватних підприємців, підприємства, організації, установи. Спільними зусиллями керівництва і трудових колективів ТЦ «Практика», ТОВ «Прилуцький ринок», радіо «Планета», ПрАТ «Прилуцький птахокомбінат», магазину «М’ясні продукти», гастроному «Центральний», ТОВ «АІР-Поліграф» і супермаркету «Фокстрот» наприкінці березня було зібрано гроші на 130 матраців та стільки ж ковдр, що відправилися до Гончарівського.

Коли на Сході України розпочалася активна фаза АТО, солдати й офіцери 13-го і 41-го чернігівських батальйонів, серед яких чимало вихідців із Прилуччини, були перекинуті в зону бойових дій. Частина наших земляків потрапила до селища Борова на Харківщині.
На жаль, матеріальне забезпечення вояків залишає бажати кращого. Першою з прилуцьких матерів забила на сполох Наталія Кравцова, чий син Олексій служить у Боровій. Жінка оббігала десятки кабінетів, але ніде не знайшла підтримки. І тільки Анатолій Мирошниченко без зайвих слів узявся допомогти. Адже він, як колишній військовий, знає: без надійного тилу, без добре нагодованого та екіпірованого солдата війни не виграєш.

24 червня на Схід рушила вантажівка з продуктами харчування від Благодійного фонду Анатолія Мирошниченка «Благовіст». Якихось вісім годин дороги – і бійці 41-го батальйону розвантажили їжу на автостанції у Боровій (із зрозумілих причин делегацію з Прилук до військового табору не пустили). Олексій зустрівся із мамою, а також прийняв у подарунок від фонду рації та ліхтарики.

– От нам би ще бронежилети – і тоді все буде чудово! – сказав тоді на прощання солдат.
І його прохання було почуте. 5 липня, коли обласна спілка споживчих товариств, головою правління якої є Анатолій Мирошниченко, відзначала професійне свято, кооператори Чернігівщини вирішили переказати свій одноденний заробіток на закупівлю бронежилетів для земляків у зоні АТО. До слова, це вже вдруге спілчани зробили пожертви на потреби армії. Першого разу було зібрано і покладено на рахунок Міністерства оборони близько 200 тисяч гривень. А от у липні допомога була адресною.

На зібрані кошти кооператори придбали 40 бронежилетів 5 класу захисту для 41-го батальйону та продукти харчування для 13-го. Ці життєво необхідні подарунки 11 липня до Борової особисто привіз Анатолій Мирошниченко.

– Зараз кожен свідомий українець повинен допомагати своїй армії. Разом ми стаємо сильнішими, разом ми переможемо, – переконаний меценат. – На сьогодні бійці 41-го батальйону вже майже повністю забезпечені бронежилетами, а от хлопці 13-го поки що ні. Я говорив із командиром цього батальйону і пообіцяв йому, що, повернувшись до Прилук, одразу розпочну збір коштів на бронежилети і його бійцям. Якщо протягом десяти днів їх не забезпечать захистом централізовано, це зробимо ми.

Але не тільки бронежилети дісталися 11 липня солдатам. Благодійний фонд «Благовіст» на прохання командування згаданих батальйонів привіз до Борової 4 тонни металевих профілів (кутників) для зміцнення бронетехніки та електроінструмент для виконання даних робіт.

«Благовіст» тримає тісний зв’язок із керівництвом чернігівських батальйонів, що знаходяться в зоні АТО, знає про всі їхні потреби і всіляко сприяє тим, хто хоче простягнути руку допомоги військовим. Зокрема, цього разу Благодійний фонд Анатолія Мирошниченка на прохання Прилуцької міської та районній організацій Товариства Червоного Хреста виділив транспорт для доставки до Борової продуктів харчування, питної води, засобів особистої гігієни, одягу, зібраних ТЧХ серед підприємств, організацій, установ, приватних підприємців, жителів краю.

Слова подяки звучали із вуст командування та бійців 13-го і 41-го батальйонів.
– Підтримка із дому надзвичайно важлива, – сказав Олексій Кравцов. – Ми дуже радіємо з того, що земляки нас не забувають і докладають максимум зусиль, аби ми повернулися додому живими. У бронежилеті почуваєшся захищеним. І тепер такий захист є у ще 40 хлопців. Я від імені всіх своїх товаришів дякую Анатолію Мирошниченку, його Благодійному фонду, Товариству Червоного Хреста і всім-всім, хто допоміг нашим батальйонам.

Благодійний фонд «Благовіст» продовжує свою роботу і закликає всіх небайдужих долучатися до збору допомоги українським воякам та переселенцям зі Сходу, які нині мешкають у Прилуках і районі.


Сергій Новак

PR
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини