Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:05:02

Про роботу комунального підприємства "Центральний парк культури та відпочинку"

10.07.2014   08:04

Першочерговим завданням комунального підприємства «Центральний парк культури й відпочинку» є утримання атракціонів у належному технічному стані й їх модернізація. Робота атракціонного містечка у парку – це основне джерело доходу підприємства. Про це інформував на розширеній міській нараді директор комунального підприємства "Центральний парк культури та відпочинку" Чернігівської міської ради Володимир Хольченков.

Він відзначив загальні позитивні зрушення й досягнення у господарській і культурно-дозвільній діяльності підприємства у 2014 році. Так, завдяки придбанню у 2012 році суперсучасного атракціону «Говерла», Парк залучає значно більше відвідувачів і одержує більший дохід у порівнянні з минулими роками, що дозволяє вести господарську діяльність без заборгованостей і вчасно виплачувати зарплату.

Найбільш проблематичним керівник підприємства назвав питання одержання дозволу на роботу атракціонів, який з кожним роком вирішувати усе складніше. Згідно з техпаспортом строк експлуатації більше 90% атракціонів парку давно пройшов. Але завдяки злагодженій і відповідальній роботі технічного персоналу Парку, усі необхідні дозволи були отримані.

Одним з головних напрямків у роботі Парку є концертна й творча діяльність. У 2014 році було організовано й успішно проведено святкування Нового року на Красній площі.

Яскраво пройшло відкриття паркового сезону 1-2 травня: 1 травня відбулась молодіжна програма «Солянка Фреш», у якій брали участь кращі творчі колективи міста, а 2 травня відбувся концерт живої музики, який зібрав велику кількість шанувальників живого звуку.

До Дня захисту дітей у Парку пройшов 12-й міський конкурс хореографії «Терпсихора», а також концертно-розважальна програма «Здійснемо мрії разом!» До Дня Конституції в парку проведено виставку робіт хенд-мейд і народних умільців, а також великий 7-годинний святковий концерт, організатором якого виступило управління культури міської ради.

Традиційним стало у Парку проведення свята морозива. Також 9-й рік поспіль проходила виставка «АВТО Чернігів 2014», на якій були презентовані нові авто, автозвук, автотюнинг, ретро машини, створена святкова атмосфера для проведення дозвілля всією родиною.

До Дня молоді управлінням культури міської ради проведений мультифестиваль «Червень».

Насичена програма фестивалю включала: фестиваль гумору, концертну програму, патріотичну фотосесію для всіх бажаючих, концерт живої музики й файєр-шоу «Енергія вогню».

Приємно, що вже 7-й рік у Парку проходить Всеукраїнський фестиваль «Козацькі забави», організатором якого виступає громадська організація «Спорт для всіх». Цього року в ньому брали участь спортсмени з 20 регіонів країни, а родзинкою фестивалю стали показові виступи 3-х кратного чемпіона світу стронгмена Олександра Пеканова.

Величезна кількість людей відвідала парк на свято Івана Купала. Для чернігівців та гостей міста представлена фольклорна програма з піснями, танцями, обрядами, а також конкурси «Власниця кращого віночка» і «Міс Івана Купала».

Крім традиційних загальноміських свят Парк проводить свої власні заходи:
- кожну суботу - «ТАЛАНТ ШОУ» за участю дітей-відвідувачів парку,
- щонеділі - художній проект «АРТ-САД», який включає: «Арт- садок» - дитячі пізнавально-розважальні програми, «Арт-майданчик» - виставку робіт народних умільців і майстрів хенд-мейд) і «Арт-шоу »- виступ артистів і творчих колективів.

В. Хольченков також відзначив, що великою популярністю користуються дитячий майданчик "Рошен" безкоштовного користування і спортивний майданчик, укомплектований тренажерним комплексом та набором турніків, на яких можуть займатися як аматори спорту, так і професійні спортсмени.

Сьогодні Центральний парк активно готується до святкування найбільш масштабного свята - Дня Незалежності. У рамках святкування традиційно відбудеться виставка квітів і плодів, фестиваль народних культур «Поліське коло», фестиваль аматорів риболовлі «Сорока ух», великий святковий концерт.

1 вересня планується проведення тематичної програми до Дня знань з іграми, конкурсами, розвагами.

До відзначення Дня міста: готується концертна програма «Чернігів - місто талантів» у Парку, а також, гала-концерт на Красній площі, організатором якого Центральний парк виступає вже протягом декількох років.

Доповідач також зазначив, що у цьому році були проведені роботи з поліпшення інфраструктури відпочинку та благоустрою парку. На території Парку підключена Wi~Fi зона. Активно функціонує сайт Парку www.gorsad.com.ua Для реклами підприємства й проведення паркових заходів задіяні багато засобів масової інформації, у тому числі й соціальна мережа «Вконтакте».
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини