Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:22:48

Чернігівські міліціонери розкрили потрійне вбивство

08.07.2014   08:14

Співробітники чернігівської міліції впродовж лічених годин встановили і затримали підозрюваного у скоєнні надзвичайно тяжкого злочину. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чоловік холоднокровно вбив трьох людей.

Суботнього ранку 5 липня близько 7 години до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області надійшло повідомлення про те, що в одній з квартир по вулиці Доценка виявлено три трупи з ознаками насильницької смерті.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи УМВС України в Чернігівській області та міського відділу міліції, особисто прибули начальник УМВС генерал-майор міліції Олег Демченко та обласний прокурор Володимир Стеценко, оперативники карного розшуку, працівники прокуратури, кінолог зі службово-розшуковим собакою.

У занедбаній і захаращеній квартирі на першому поверсі стандартної «хрущовської» п’ятиповерхівки працівники міліції виявили 3 трупи з чисельними колото-різаними ранами.

Як повідомив начальник Управління МВС в Чернігівській області Олег Демченко, від рук невідомого вбивці загинули 62-річна власниця квартири, її 39-річний син та 41-річний знайомий сина. Причому з найбільшою люттю було пошматовано саме останню жертву: аж 19 проникаючих колото-різаних поранень тулуба, голови та кінцівок.

Працівники міліції негайно розпочали оперативно-розшукові заходи, відпрацювали коло знайомих потерпілих, здійснили поквартирні обходи у багатоповерхівці, де мешкали загиблі, та у прилеглих житлових будинках. Досить швидко було з’ясовано перелік осіб, які у той фатальний день спілкувалися з жертвами злочину. За півтори години після надходження повідомлення про вбивство правоохоронці вже утвердилися в підозрах, що до кривавого злочину може бути причетний 47-річний співмешканець доньки загиблої хазяйки помешкання.

Олег Демченко розповів, що працівники міліції затримали підозрюваного. Він погодився співпрацювати зі слідством і дав правдиві свідчення. За його словами, у вечір, що передував убивству, чоловік разом зі своєю коханою, її матір’ю та братом, а також знайомим пиячили. У ході застілля між його учасниками виник конфлікт. Словесне з’ясування стосунків досить швидко перейшло у бійку, під час якої запальний гість вхопився за ніж. Молодші суперники виявилися не такими швидкими та вправними, до того ж, були вже добряче п’яні і не змогли ухилитися від смертоносних ударів. Ще менше шансів на порятунок було у літньої жінки.

Затриманого поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Знаряддя злочину — звичайний кухонний ніж — працівники міліції виявили та вилучили, його направлено на експертизу. За фактом вбивства відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого пунктом 1 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше осіб) - карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічно.

Наразі триває досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.