Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:52:20

Володимир Івашко: Поєднання роботи влади та соціально відповідального бізнесу – запорука вирішення нагальних проблем сільської місцевості

04.07.2014   08:11

На цьому голова обласної державної адміністрації наголосив під час перебування з робочою поїздкою у Городнянському районі.

Очільник області ознайомився з роботою СТОВ «Віра», навчально-виховною діяльністю ДНЗ «Ялинка», оглянув соціальні об’єкти села Вихвостів, які підтримуються за допомогою СТОВ «Віра».

Господарство, яке очолює Микола Кондренко, спеціалізується на вирощуванні зернових культур, у тваринництві пріоритети – молочно-м’ясне скотарство.

На СТОВ «Віра» працює 261 працівник, площа орендованих земель становить 5087 га. Асортимент продукції – зернові, молоко, м’ясо ВРХ, борошно.

Значна увага також приділяється розвитку соціальної сфери та інфраструктури села.

За рахунок коштів підприємства побудовано 2 церкви, підвідний газогін до села протяжністю 14 км.

На пільгових умовах забезпечено працівників підприємства житлом.

За рахунок підприємства працівники забезпечуються 3-х разовим харчуванням.

Здійснюється допомога продуктами харчування для учнів місцевої школи та вихованців дитячого садка.

Для навчальних закладів закуплено меблі, спортивний інвентар, канцелярське приладдя, для місцевої церкви – церковний інвентар.

Є, звичайно, і проблемні питання. Село живе і розвивається, туди їдуть молоді сім’ї не лише з України. У дитячому садку «Ялинка», розрахованому на 40 місць, нині перебуває 50 дітей. На черзі – ще 100 дошкільнят.

У с. Розвинівка, де знаходиться ферма СТОВ «Віра», а також проживають діти дошкільного та шкільного віку, відсутнє транспортне сполучення. Протяжність автомобільної дороги Вихвостів-Розвинівка між центрами зазначених сіл становить 6 км. У 2012 році проведено ямковий ремонт дороги. Але здійснити капітальний ремонт 3,5 км цієї дороги на даний час немає можливості через відсутність фінансування.

Ознайомившись з проблемами, голова облдержадміністрації пообіцяв надати необхідну допомогу найближчим часом.

Він також високо оцінив роботу керівника СТОВ «Віра», підкресливши, що дбайливий господар є основою розвитку села.

– Поєднання роботи влади та соціально відповідального бізнесу – запорука вирішення нагальних проблем сільської місцевості. Робота керівника СТОВ «Віра» є прикладом для багатьох керівників підприємств, що працюють на теренах області. Майбутнє Чернігівщини – саме за патріотами свого краю, які з душею ставляться до господарства, до своїх працівників та людей, які живуть у селі, - наголосив Володимир Івашко.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини