Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:52:36

На Чернігівщині 11 річний хлопчик помер після праці на палючому сонці

19.06.2014   08:41Агенцiя

Офіційна причина смерті - удушення блювотними масами.

Жителі села Ваганичі, що на Чернігівщині, повстали проти родини опікунів через смерть 11-річного хлопчика Віталика Кучука. Напередодні односельці бачили дитину саму на полі, на палючому сонці він перевертав сіно. А вже надвечір, непритомну дитину названі батьки занесли в будинок, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Прийомного Віталика його односельчанка Надія Хихлуха востаннє бачила на полі. Сама вийшла з чоловіком перевертати сіно, але довго не змогла через спеку. Потім бачила, як дитина ледве дійшла додому. Опікуни чомусь переконують, що в той день було холодно. Вони три роки дбають про Віталика, сестричку і двох братиків.

Кажуть, що хлопець сам через хазяйновитість захотів йти на поле. Додому повернувся при доброму гуморі, поївши, пішов гратися з дітьми. Від чого дитині стало зле, досі не розуміють. Опікун Олександр Драч каже, що зробив дитині штучне дихання і непрямий масаж серця, але не врятував його. Медики лише констатували смерть.

Офіційна причина — удушення блювотними масами. Удома не лишилося жодної фотографії хлопчика. Ця трагедія сколихнула все село. 50 жителів Ваганичів написали звернення до соціальних служб, щоб решту дітей терміново забрали з родини. Вони стверджують, що вся робота в хаті та по господарству лежить на дитячих плечах. А через випас вони іноді пропускають школу. У будинку прийомних батьків - і супутникова тарілка, і металопластикові вікна. Принаймні це те, що видно зовні. Однак сироти тут не живуть. Для дітей відвели іншу хату по той бік дороги. У будинку - ні води, ні газу, ні світла.

Через заяву односельців соціальні служби решту прийомних дітей забрали до реабілітаційного центру на час перевірки. Але вони просяться назад до батьків-опікунів. Зараз із дітьми працюють психологи. Окрім смерті братика, вони вдруге переживають розлуку з батьками, тепер - із названими. Три роки тому їх забрали від рідної мами, яка не справлялася з батьківськими обов'язками. Читайте також: На Закарпатті через горе-батька півторарічна дитина померла після падіння до каструлі із окропом Нагадаємо, що на Львівщині через байдужість лікарів померло немовля.

Кореспондент ТСН Алла Скорик

http://tsn.ua/ukrayina/na-chernigivschini-11-richniy-hlopchik-pomer-pislya-praci-na-palyuchomu-sonci-355303.html

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини