Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:31:09

Міліція затримала групу злодіїв, яка обкрадала північ Чернігівщини

17.06.2014   07:22

З початку року зловмисники скоїли більше сорока крадіжок з приватних господарств громадян на території шести районів області.

Затримання злочинців відбулося саме в рамках реалізації практичного етапу оперативно-профілактичної операції «Майно», яка проводиться на Чернігівщині з 2 червня згідно з наказом виконуючого обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області Олега Демченко.

Операція покликана стабілізувати оперативну обстановку на території Чернігівської області, підвищити ефективність розкриття злочинів майнової спрямованості, забезпечити належний захист прав і свобод громадян від злочинних посягань.

Як розповів Олег Демченко, під час операції «Майно» міліція розкрила серію правопорушень майнової спрямованості, насамперед розбоїв, грабежів, крадіжок усіх форм власності, шахрайств, незаконних заволодінь автотранспортом.

Одним з найбільш показових результатів операції є затримання групи серійних злодіїв у Щорському районі. Ще взимку до чергової частини райвідділу міліції почали надходити повідомлення від громадян про крадіжки з приватних господарств.

Злодії викрадали все, починаючи з каністр, і закінчуючи автівками та тракторами. Зловмисники не гребували ні чим - станки, сільгосптехніка, електроінструмент, бензопили, компресори, гідронасоси, запчастини, мопеди і навіть гумові човни - все, що знаходилося у дворі, гаражі чи сараї.

Коли правоохоронці почали зв'язуватися з колегами з сусідніх районів, то з'ясували, що у них також зареєстровані подібні крадіжки. Одразу стало зрозуміло, що працює група.

Очільник Управління МВС в Чернігівській області Олег Демченко повідомив, що в ході проведення операції та реалізації оперативних заходів співробітниками управління карного розшуку УМВС спільно з секторами карного розшуку Городянського та Щорського районів була задокументована група осіб, яка протягом 2013 - 2014 років займалася крадіжками майна усіх форм власності та автотранспорту.

Робота зі встановлення членів цієї групи була дуже складна й копітка. Міліціонери відпрацьовували підобліковий контингент, раніше засуджених за аналогічні злочини, опитували мешканців сіл, де були скоєні крадіжки, але корисної в оперативному плані інформації було обмаль, оскільки всі крадіжки були скоєні вночі. Інколи потерпілі навіть не розуміли, як можна було викрасти громіздку сільгосптехніку без крана і вантажівки.

Але наполегливість і професіоналізм працівників міліції дали свій результат - оперативники вирахували та затримали зловмисників. Ними виявилися двоє братів та ще один спільник, всі мешканці Щорського району.

Під час санкціонованих обшуків міліціонерів вразило побачене - подвір'я підозрюваних були вщент захаращені викраденими речами та запчастинами від розібраних автомобілів. Зухвалі злодії викрали по області 5 автівок, які згодом розібрали на запчастини. Тож чужих речей у господарстві злодіїв було стільки, що цілу добу слідчі тільки складали опис.

Габаритні речі правоохоронці одразу на місці під розписку повертали власникам, за що люди були дуже вдячні міліції. Деякі господарі знайшли і показали слідчим все своє майно, яке було викрадене у них.

На теперішній час правоохоронці довели причетність затриманих громадян до скоєння понад 40 крадіжок на території шести північних районів області. Відносно цих осіб відкрито низку кримінальних проваджень за частиною 3 статті 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) та частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортом). На теперішній час триває слідство.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини