Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:09:23

Спасибі тобі, ліс, за добру твою справу!

13.06.2014   08:35Агенцiя

12 червня, щедрого на тепло і сонце дня, до Чернігівського ОУЛМГ завітали незвичайні відвідувачі. Це були юні природолюби, переможці й лауреати 2-го етапу конкурсу на кращий твір і дитячий малюнок за темою «Людина та ліс».

У рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках!» Державне агентство лісових ресурсів України і обласні управління лісового та мисливського господарства (за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту) в період з березня до вересня 2014 року проводять цей творчий захід серед школярів.

На підбиття підсумків учнівських робіт прибули також батьки дітей і вчителі, головні лісничі лісогосподарських підприємств та представники управління освіти і науки ОДА.

З кожним роком зростає кількість учасників конкурсу. Нинішньої весни у 1-ому його етапі було представлено 497 малюнків і 314 творів.

Перший заступник начальника Чернігівського ОУЛМГ Юрій Пономаренко, звертаючись до гостей, подякував підліткам за те, що й ліс допомагали висаджувати, і, сівши за парти, старанно вчилися та написали гарні твори і намалювали хороші малюнки.

Ліс допомагає жити людям, а ми повинні допомагати йому. Добрі зерна любові до природи , посіяні в дитячих серцях, неодмінно проростуть добрими справами в дорослому житті цих учнів.

Саме так говорили про юних учасників творчого конкурсу і називали їх справжніми друзями поліських лісів голова обласного комітету профспілки працівників лісового господарства Йосип Райчинець, начальник відділу з питань розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти і науки облдержадміністрації Олена Соронович, директор Чернігівської станції юних натуралістів Людмила Трегубова.

А батьки переможців щиро дякували лісівникам за акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках!», що прилучає їхніх дітей до благородної справи. Учні , зібравшись у такому дружному колі, охоче спілкувалися, обмінювалися адресами і раділи подарункам.

Переможці конкурсу були нагороджені такими подарунками:

(за кращий малюнок)

1-е місце — планшет ПК;
2-е місце — смартфон;
3-є місце — планшетний ПК BRAVIS NP 72.

(за кращий твір)

1-е місце — планшет ПК;
2-е місце — цифрова камера;
3-є місце — мобільний телефон.

Серед юних художників 1-е місце виборола Анна Толочна, учениця 2-Б класу Семенівської гімназії за малюнок «Щоб всіх тетеруків порахувати». (ДП «Семенівське лісове господарство»).

На 2-ому місці учень 3-го класу Остерської гімназії Козелецького району Остап Шарикін зі своїм малюнком «Хороші вчинки — приклад для інших». (ДП «Остерське лісове господарство»).

Богдан Богойко, учень 1-го класу Світанківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ніжинського району зайняв 3-є місце за малюнок «У затишному лісі». (ДП «Ніжинське лісове господарство»).

Восьмикласник Конотопської ЗОШ І-ІІ ступенів Городнянського району Максим Магула виборов 1-е місце за твір «Людина та ліс». (ДП «Городнянське лісове господарство»).

Денис Колесник, учень 8-го класу Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів — на 2-ому місці зі своїм твором «Бездумний вчинок — велика біда». (ДП «Прилуцьке лісове господарство»).

3-є місце посіла Ангеліна Смоліговець, учениця 8-го класу Семаківської ЗОШ І-ІІ ступенів Ріпкинського району, за твір «Партизанський ліс» (ДП «Чернігівське лісове господарство»).

Лауреатами конкурсу на кращий малюнок стали: Катерина Фокіна, учениця 3-А класу Добрянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ріпкинського району— малюнок «Юні помічники лісівників». (ДП «Добрянське лісове господарство»;

першокласниця Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів Валентина Масьома — малюнок «Майбутнє лісу у твоїх руках!» (ДП «Прилуцьке лісове господарство»).

Лауреати конкурсу на кращий дитячий твір : учениця 8-го класу Пісківської ЗОШ І-ІІ ступенів ім. П.Г.Тичини Діана Бодна — твір «Є така професія — лісник». (ДП «Ніжинське лісове господарство»);

Юлія Гальчун, учениця 6-го класу Галайбинської ЗОШ І-ІІ ступенів Борзнянського району — твір «Ліс — зелений друг людини» (ДП «Борзнянське лісове господарство»).

Школярі-лауреати також нагороджені дипломами Чернігівського ОУЛМГ та Чернігівської обласної ради лісівників України і цінними подарунками.

Традиційним завершенням свята було запрошення дітвори до «солодкого столу».

За повідомленням Чернігівського ОУЛМГ
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини