Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:47:20

Кооперативи та сімейні ферми можуть сприяти розвитку сільського господарства

11.06.2014   13:44

- Сьогодні ми ще боїмося проявляти ініціативу, боїмося вкладати сили та кошти у розвиток та модернізацію своїх господарств, – з сумом констатували учасники публічного заходу в місті Сосниця, який відбувся 10 червня 2014 року.

«Круглий стіл» «Очікуваний вплив Угоди про асоціацію й посилену зону вільної торгівлі України з Європейським Союзом на агропромисловий сектор Чернігівської області» організовано Сіверським інститутом регіональних досліджень у партнерстві з Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Сільське господарство Чернігівщини, особливо господарства населення, малий бізнес вже давно потребують змін, змін в технологіях та процесі виробництва тощо. Але, як зазначили виробники та споживачі продукції агропромислового сектору, представники органів місцевого самоврядування, самостійно відважитись на зміни дуже важко. Вони побоюються, що реалізація інновацій і в найближчій перспективі після підписання Угоди про асоціацію з ЄС не дозволить зробити малий та середній бізнес конкурентоспроможним на ринку ЄС. Відтак, найперше, чого очікують зазначені учасники заходу  – допомоги від української держави, Європейського Союзу, різних інвесторів у підтримці сільського господарства та спонукання до змін. Виходом з існуючої ситуації може бути також створення різноманітних об’єднань власників домогосподарств, сільських кооперативів, сімейних ферм, які дозволять збільшити продуктивність праці та посилити контроль за якістю продукції.

Водночас, після впровадження в дію положень Угоди про асоціацію й посилену зону вільної торгівлі представники Сосницького району сподіваються і на низку зрушень: скорочення корупційних схем у сфері торгівлі та виробництва сільськогосподарської продукції, а відтак  скорочення фізичних перевірок на кордоні, полегшення процедури отримання сертифікатів, покращання конкурентоспроможності сільськогосподарського сектора та ефективності і прозорості ринків, а також умов для інвестування.
 

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей