Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:11:25

Міліція Чернігівщини закликає земляків до пильності

31.05.2014   11:00

У зв’язку зі складною суспільно-політичною ситуацією в Україні, обумовленою загальновідомими подіями останнього часу, міліція Чернігівщини звертається до громадян із закликом до особливої пильності та обережності.

Просимо вас звертати увагу на підозрілих людей. Приводом для тривоги можуть стати чоловіки активного віку, які нещодавно винайняли або якраз нині намагаються орендувати житло — перш за все, такі, що збираються мешкати без сім’ї.

Не залишайте поза увагою безхазяйні предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки тощо). Такі знахідки мають обов’язково викликати підозру, і про них слід відразу повідомляти працівників правоохоронних органів. Ні в якому разі не чіпайте такі предмети, не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби.

Також повинні викликати підозру автомобілі, залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць значного скупчення людей: вокзалів, автостанцій та зупинок громадського транспорту, ринків, торговельних центрів, популярних розважальних закладів. Особливо це актуально, якщо транспортні засоби залишені поза межами визначених стоянок транспорту.

Задля власної безпеки ніколи не приймайте від незнайомців пакети, сумки, не залишайте свій багаж без нагляду. В разі виявлення предметів, які викликають у вас підозру, в салоні громадського транспорту — опитайте інших пасажирів, які знаходяться поряд. Якщо власник не знайдеться, терміново повідомте про знахідку водія.

Якщо ж Ви виявили невідомий предмет в під'їзді свого будинку, опитайте сусідів, можливо він належить їм. Якщо ні – негайно телефонуйте до міліції за номером 102 та обов’язково дочекайтеся прибуття слідчо-оперативної групи. До приїзду правоохоронців зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до підозрілого предмета. Особливо це важливо в місцях значного скупчення людей.

Пам’ятайте найголовніше: Ваші пильні та грамотні дії здатні врятувати життя та здоров’я як вам, так і іншим громадянам.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини