Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:12:26

Інформаційний дайджест від податкової

30.05.2014   15:04Агенцiя

Мобілізованим підприємцям про сплату єдиного податку та ЄСВ

У зв’язку з соціальною  напругою, яка склалася у державі, що призвело до оголошення часткової мобілізації, Міністерством доходів і зборів України з метою врегулювання питань оподаткування фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку, видано Узагальнюючу податкову консультацію, яка затверджена наказом від 6 травня 2014 р. №276 “Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо окремих питань оподаткування платників єдиного  податку“.
 
З  метою однакового  підходу до практичного застосування норм податкового законодавства та інших законодавчих актів було надано роз’яснення щодо механізму оподаткування платників єдиного податку  1 та 2 груп,  яким  нараховуються авансові платежі по єдиному податку, а також для платників єдиного податку, які є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Тобто, викладено позицію, що для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку 1 та 2 груп, що не здійснюють господарську діяльність і не використовують найману працю, на період перебування  на  військових  зборах, у  разі  виникнення податкового боргу по єдиному податку,  такий борг буде вважатись як безнадійним, на підставі ст. 101 Податкового кодексу України, що підлягатиме списанню у відповідності до Порядку списання безнадійного податкового боргу.

Водночас, від  сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (за себе) звільняються лише фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку на період перебування на  військових зборах. При цьому умовою звільнення від сплати є нездійснення господарської діяльності у цей період, неотримання доходів та надання підтверджуючих документів з військових комісаріатів, у яких зазначається період перебування на військовій службі.


Втратили особистий ключ цифрового підпису? Звертайтеся до податкової

Якщо підписувач електронних документів втратив (пошкодив) особистий ключ цифрового підпису чи забув пароль захисту особистого ключа, то він повинен звернутися до представництва АЦСК ІДД Міндоходів, у якому отримував послугу електронного цифрового підпису, та повторно пройти процедуру реєстрації з одночасним поданням заяви на скасування посиленого сертифіката.

Під час повторної реєстрації заявник (фізична особа — підприємець) надає такі документи:
• заповнена й підписана реєстраційна картка( для фізичних осіб/фізичних осіб – підприємців) для отримання сертифіката ключа встановленого зразку та дозвіл на використання персональних даних підписувача для реєстрації підписувача в реєстрі підписувачів АЦСК ІДД Міндоходів та формування посиленого сертифікату відкритого ключа;
• паспорт або копію паспорту заявника (копії 1-4- сторінок), засвідчену власноручним підписом власника;
• копію облікової картки платника податків (довідки про присвоєння ідентифікаційного коду ДРФО).
У разі якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилася від ідентифікаційного коду, копія облікової картки платника податків не подається. Копії та витяги, окрім нотаріально засвідчених, засвідчуються підписом фізичної особи (підписом фізичної особи — підприємця та його печаткою, у разі її наявності), а також підписом уповноваженої особи АЦСК ІДД Міндоходів, якій пред'являються копії разом з оригіналами.

Використання факсимільного підпису під час завіряння документів не допускається.
Звертаємо увагу, що до розгляду не приймаються документи, які мають підчистки, дописки, закреслені слова, інші незастережні виправлення чи написи олівцем, а також пошкодження, унаслідок чого їх текст неможливо прочитати.

До речі, з початку року клієнтами  відділу реєстрації користувачів при ГУ Міноходів у Чернігівській області Управління  (центру) сертифікації ключів  ІДД Міндоходів  стали  2042 особи міста. Найактивнішими користувачами є індивідуальні підприємці, кількість яких перевищила 1,5 тис.  осіб. Вони отримали 3606 посилених сертифікатів відкритих ключів.
Шановні платники! Звертайтеся за  безкоштовним електронним ключем цифрового відпису до  відділу реєстрації користувачів при ГУ Міндоходів у  Чернігівській області: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, буд. 28, 1-й поверх, кім.14. Телефон для довідок (0462)774927.

Громадянам про оподаткування нерухомості

Пільгу  по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки  у 2014 році (за звітний календарний рік – 2013р.) матимуть власники квартир, якщо їх сумарна житлова площа не перевищує 120 кв. м. Для власників будинків „пільгова площа” визначена у розмірі 250 кв. м.   А якщо у громадянина у власності є і квартири, і будинки, сумарною житловою площею до 370 кв. м., він також не сплачуватиме податок на нерухомість.
У випадку, якщо площа нерухомості перевищуватиме зазначені пільгові метри, то платити податок доведеться лише за ті квадрати, які перевищують визначений розмір.
Однак якщо об’єкти оподаткування використовуються власниками для одержання доходів, тобто надаються в оренду, лізинг або використовуються у підприємницькій діяльності, пільга на них не діє.
Для отримання додаткової інформації звертайтеся за тел.: 65-28-70.

До уваги керівників підприємств, установ, організацій та фізичних осіб – підприємців

ДПІ у м. Чернігові  нагадує юридичним та фізичним особам про необхідність включення до Єдиного державного реєстру відомостей про суб’єктів господарювання, які створені та зареєстровані до 1 липня 2004 року та відомості про яких не включені до зазначеного реєстру.
Документи подаються до відділу Державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Чернігівського міського управління юстиції  (вул. Рокоссовського, буд. 20-а). Довідки за тел. : 651697.

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Чернігові

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.