Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:13:38

У "Милосерді і доброті" вшанували багатодітних матерів

15.05.2014   10:52Агенцiя

Квіти й гостинці 30 жінкам з нагоди Дня матері вручив голова громадської організації «Чернігівське обласне об’єднання «Милосердя і доброта» Артур Зінов'єв.

Чернігівка інвалід по зору Марина Федяніна зазвичай на всілякі заходи ходить із дітками. Та День матері свято особливе, і її шестеро синів і найменша донечка охоче благословили неньку на відпочинок, прискіпливо підбираючи їй «прикид».

Марина поспілкувалася з подругами, розповіла, чого навчилися старшенькі й наскільки підросли меншенькі.

Забувши на мить–другу про буденні клопоти, прийшла на урочистості й Світлана Ісєєва: вони з чоловіком виховують дев’ятеро діток. А наші непрості часи це ой як нелегко.

Катерина Луговська  привезла на свято аж дві свої матусі – рідну Лідію, інваліда І групи, та хрещену – Любов Асєєву.
Дівчинку обидві жінки плекали в чотири руки. Лідія часто подовгу перебувала в лікарні, і всі клопоти з виховання дитини лягали на плечі вірної подруги. Коли ж Любин чоловік обурився благодійництвом і озвучив ультиматум – «Я чи вони», жінка вибрала не його. Так і живуть вони в одній квартирі: Катюша і дві її матусі. Разом вболівали за успіхи дівчини в педуніверситеті, разом радіють її теперішнім службовим досягненням, мріють про онуків.

Матері
 
Матері, бабусі й прабабусі за святковим столом ділилися радістю, снували нитку спогадів, співали й читали вірші. Дехто прийшов із фотографіями дітей і онуків. Їх поріднили і роки спілкування, і щастя материнства, і житейські негаразди та проблеми, які нерідко розв’язували за сприяння громадських організацій, що віднедавна  об’єдналися заради ефективного захисту своїх членів.


Тетяна Кологойда

Матері – героїні, орденоноски, чию працю й материнський подвиг відзначила держава. Доля кожної жінки, за словами голови міської організації «Милосердя й доброта» Парасковії Сидоренко, достойна окремої розповіді (або й книги).  Серця й душі ж сповнені любові, доброти і світла: в будь – яку хвилину готові допомогти й підтримати одна одну, поділитися секретами виховання, рецептами кулінарних шедеврів. А Любов Савченко просить у Всевишнього милості й захисту для кожної родини.

Любов Савченко і Артур Зінов’єв

Ольга Чернякова

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини