Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:26:12

"День Пам’яті та примирення" у Чернігові. ВІДЕО

10.05.2014   15:57Агенцiя

Сьогодення диктує зміни в усьому. Ось і офіційні заходи до Дня Перемоги 8 го травня було замінено інформаційно-патріотичною програмою «Дні пам’яті та примирення», приуроченою 65-ій річниці закінчення Другої світової війни в Європі, що відзначається як данина пам'яті всіх жертв Другої світової війни.

Активіст акції Станіслав Тавлуй-бей Придеснянський розповів нам у чому полягає унікальність цього заходу.



Програма акції  була націлена і на розширення знань чернігівців про події Другої світової війни не лише на Україні: для цього було виготовлено інформаційні стенди, з доступними кожному фактами з історії Другої світової, підкріпленими документальними фотокартками, з детальною таблицею втрат, яких зазнала кожна країна, охоплена війною. Як ми бачимо, нажаль, найбільше постраждалих принесла війна в  Україну.

У рамках програми також проведено ряд інтерактивних бесід за участі журналіста/публіциста Василя Чепурного та кандидата психологічних наук Василя Голована. Під час бесід присутні ділилися спогадами своїх родичів та власними думками.

Відомий український історик, доктор історичних наук Леп'явко Сергій Анатолійович демонстрував фотографії, зроблені у Чернігові за часів війни. Навів приклади, як суцільні післявоєнні руїни міста давали можливість планувати забудову Чернігова об`єктами, які б працювали на перспективу.

Згодом кожен охочий мав змогу переглянути  документальний фільм «Чернігівський рубіж», в якому було висвітлено спогади чернігівських ветеранів.

Цього вечора знайшлося місце поезії. Житель міста Анатолій Воронов зачитав патріотичного вірша власного написання.

Усі присутні мали змогу ще раз особисто для себе усвідомити цінність життя та відправити на небо трішки вдячності загиблим захисникам під час спільного молебню представників різних конфесій.

Організаторами було запропоновано за символічну ціну придбати дерев`яні хрестики, на яких кожен міг написати ім`я загиблого родича чи просто слова подяки, тим самим висловити шану воїнам-захисникам.

За спостереженнями організаторів дійство відвідали близько двох тисяч мешканців, а ініціювали та втілили в життя акцію «Дні пам’яті та примирення»  організації «Апельсин», «Вільний Чернігів», «Світанок»,«Молодь Демократичного Альянсу» та Чернігівська самооборона.

Також на глядачів чекав виступ музичного гурту «Crisp» та флешмоб, учасники якого запалили слово «Пам’ятаю» - чим яскраво показали, що Чернігів не забув своїх героїв.

garmata.tv
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини