Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:44:45

В Новгороді-Сіверському міліція врятувала малюка

08.05.2014   10:56

Завдяки злагодженій наполегливій роботі міліції, прикордонників, рятувальників і громадськості правоохоронці знайшли і врятували від переохолодження загубленого хлопчика.

Надвечір 7 травня до чергової частини Новгород-Сіверського райвідділу внутрішніх справ звернулися батьки малолітнього хлопчика (1 рік 11 місяців) і повідомили про його зникнення.

Багатодітна сім’я мешкає практично на околиці міста, того дня вони займалися по господарству, а хлопчик під наглядом 5-річної сестрички пішов гратися до сусідських дітей. Через деякий час дівчинка помітила, що братик пропав.
Батьки спочатку намагалися знайти сина самостійно, а коли пошуки не увінчалися успіхом, подзвонили в міліцію. 

Як розповів в.о. начальника УМВС України в Чернігівській області, генерал-майор міліції Олег Демченко, одразу по тривозі був піднятий особовий склад Новгород-Сіверського райвідділу міліції, на допомогу прибули міліціонери з Семенівки та Коропа,  до пошуків підключилися прикордонники, рятувальники, працівники управління виконання покарань, громадськість. Керував пошуками начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області підполковник міліції В’ячеслав Пилипенко.

Під час подворових обходів маленька дівчинка розповіла правоохоронцям, що бачила хлопчика, який ішов за межі міста, тож пошуки були спрямовані саме в тому напрямку.
— Пошукові групи в складі 112 чоловік разом прочісували місцевість навколо міста, - розповідає Олег Демченко, - вони заглянули в кожен яр, лісопосадку, неабияк в цьому допомагали службові собаки. Розшук ускладнював складний рельєф місцевості, але міліціонери не відступали. Після нетривалого перепочинку о 4 ранку вони знову розпочали пошуки.

О 7:30 оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Віктор Кліпко, дільничний інспектор Дмитро Шелех, перший заступник Новгород-Сіверського РВ Максим Івченко та заступник начальника РВ з громадської безпеки Віталій Сузік знайшли зниклу дитину в рівчаку в самих колготах і футболці. У хлопчика було переохолодження, він відійшов від домівки майже на 1,5 кілометри.

Не втрачаючи дорогоцінного часу, міліціонери швидко занесли дитину у найближчу хату, де обігрівали малюка до приїзду медиків, а господиня відпоювала його гарячим молоком.
Працівники «швидкої допомоги» попередньо констатували у дитини гострий бронхіт і гіпотермію. Якби хлопчик пробув на відкритому повітрі ще деякий час, наслідки могли б були б фатальними.

Наразі малюк перебуває у лікарні.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.