Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:06:55

Вибухівки не виявлено

08.05.2014   08:24

7 травня до чергової частини Чернігівського міського відділу міліції надійшло телефонне повідомлення від продавчині тютюнового кіоску по вулиці П'ятницькій.

Жінка розповіла, що невідомий чоловік просив її залишити на зберігання в кіоску пакунок. Жінку насторожила наполегливість чоловіка і вона навідріз відмовилася це зробити. Тоді незнайомець залишив пакунок, перематаний скотчем, на зупинці громадського транспорту.

Пильна жінка не розгубилася і зателефонувала в міліцію аби правоохоронці перевірили пакунок на наявність вибухівки. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група, дільничні інспектори міліції, оперативники, патрульні. Працівники ДАІ перекрили рух транспорту біля потенційно небезпечного місця, а вибухотехніки почали вивчати підозрілий пакунок.

Для руйнування незрозумілого об'єкту експерти-вибухотехніки застосували гідравлічну гармату, яка розтрощила вміст пакунку на дрібні частини. Всередині дійсно виявилися частини приладу, схожого на відеомагнітофон. Ніякої вибухівки там виявлено не було. Рештки невідомого пристрою направлені на експертизу.

Керівництво Чернігівського міського відділу УМВС вдячно усім пильним та небайдужим громадянам за будь-яку інформацію, яка допоможе запобігти скоєнню злочинів та правопорушень, але вкотре нагадує, що в разі надходження хибних повідомлень про скоєний злочин чи правопорушення, заявнику дана витівка може обернуться великими проблемами, як у законодавчому полі, так і у моральному. Адже законодавець передбачає за такі «жарти» кримінальну відповідальність за статтею 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) - карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Доки міліція реагує на хибні виклики, у ці хвилини допомога правоохоронця комусь може знадобитися реально.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини