Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:12:40

Де оздоровлюватимуться чернігівські дітлахи

07.05.2014   09:15

Про підготовку до цьогорічного оздоровчого сезону 6 травня звітували учасники розширеного засідання обласної міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді, яке відбулося під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Сергія Журмана.

Як наголосив Сергій Журман, діти Чернігівщини не повинні відчути на собі втрату можливості пройти оздоровлення та відпочити у санаторіях і таборах Криму. Тому головне завдання, яке на сьогодні стоїть перед структурними підрозділами облдержадміністрації, максимально підготувати оздоровчі та відпочинкові заклади області для прийому дітлахів. За інформацією заступника директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Катерини Тимощенко, усі заклади повинні бути перевірені та прийняті в експлуатацію не пізніше як за 10 днів до початку роботи.

Директор департаменту сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації Оксана Сердюк повідомила, що в поточному році планується оздоровити та відправити на відпочинок майже 65 тисяч дітей області, що становить 73,9%.

За її словами, на Чернігівщині на оздоровлення дітей приймуть 26 закладів, які зараз активно готуються до початку сезону. Відпочинок дітей та учнівської молоді забезпечать одне наметове містечко, 13 таборів праці й відпочинку та 507 таборів з денним перебуванням. Також вона наголосила, що за результатами досягнутих домовленостей, з метою прискорення платежів при надходженні їх у казначейство, вони мають бути з поміткою, що ці кошти призначені для дитячого оздоровлення та відпочинку.

Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський розповів, що у поточному році за кошти благодійників за кордоном планується оздоровити 240 чернігівських дітей. Але, за його словами, якісний відпочинок може бути будь-де, і залежить він не тільки від матеріально-технічної бази закладу, але й від правильного підбору персоналу. Тому питанню кадрового забезпечення приділяється велика увага та надається перевага високопрофесійним фахівцям.

За повідомленням представника виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, у цьому році за результатами тендерних торгів планується придбати майже п’ять тисяч путівок на п'ятнадцять мільйонів гривень.

На завершення Сергій Журман наголосив на важливості координування зусиль усіх структурних підрозділів облдержадміністрації для забезпечення чернігівських дітей якісними оздоровчими та відпочинковими послугами.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.