Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:15:10

У рамках акції "Зі святом Перемоги!"

07.05.2014   08:07

6 травня у рамках акції «Зі святом Перемоги!» голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко відвідав ветерана Великої Вітчизняної війни Миколу Ірху.

Микола Степанович був призваний до Червоної Армії 18-річним юнаком у 1943 році. Кулеметник 77-ї Гвардійської Чернігівської дивізії, яка звільняла Чернігівщину від фашистських загарбників. Брав участь у звільненні України, Білорусії, Польщі та Німеччини. Форсував Дніпро, Західний Буг, Віслу, Одер.

Нагороджений багатьма орденами та медалями, а також має ряд нагород за трудові заслуги.

У 2006 році Микола Степанович написав автобіографічну хроніку – пам’ять «Від Десни до Ельби», а у 2010 – її продовження «Дві тисячі вогненних верст з кулеметом «Максим» про життя гвардійців 77-ї гвардійської Чернігівської дивізії та тисяч інших бойових дивізій, що боронили Україну від ворога.

Очільник області привітав ветерана зі святом, подякував за мужність і витримку, вручив відзнаку облдержадміністрації та пам’ятний подарунок.

Голова облдержадміністрації поспілкувався з ветераном та його дружиною Марією Іванівною, з якою Микола Степанович вже разом 66 років. За словами Володимира Івашка, ветеранів, які воювали та можуть донести до молодших поколінь усю правду про жахіття війни, залишилося дуже мало і завдання влади – оточити їх увагою та турботою і зробити все можливе для того, аби вони почували себе потрібними не лише на 9 травня.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини