Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:18:35

Органи Пенсійного фонду забезпечили виконання показників по надходженню власних коштів на 114%

03.05.2014   10:29

30 квітня за участю заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Сергія Журмана в головному управлінні Пенсійного фонду України в області відбулася нарада, на якій розглянуто підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в області у І кварталі 2014 року щодо реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення.

За звітними даними першого заступника начальника обласного управління Юрія Юрченка до бюджету головного управління з усіх джерел фінансування надійшло 1 млрд. 529 млн. гривень.

Виконання планових показників по надходженню власних коштів, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду забезпечено на 114%, надійшло 9,8 млн.грн., що на 1,2 млн.грн. більше ніж заплановано.

Загалом, власних коштів з урахуванням суми єдиного внеску, розподіленого на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування надійшло 591 млн.грн., що на 14 млн.грн., більше ніж заплановано та становить 102,5% до плану.

Забезпеченість власними коштами на виплату пенсій в області складає 50,8%.

Загальна заборгованість з платежів та єдиного внеску за погашенням якої продовжують здійснювати контроль та несуть відповідальність управління Пенсійного фонду складає 87,5 млн.грн.

Управліннями Пенсійного фонду спільно з органами виконавчої влади, правоохоронними органами, соціальними партнерами проводиться робота, спрямована на скорочення обсягів заборгованості.

Недоїмка по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в січні-березні зменшилась із 9,7 млн.грн. до 9,5 млн.грн. або на 1,6%.

Заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату і доставку підприємствами пенсій, призначених на пільгових умовах, склала 48,9 млн.грн., що на 3,5 млн.грн. або на 7,7% більше ніж на початок року. Зростання заборгованості з відшкодування пільгових пенсій було допущене підприємствами, які знаходяться в процедурах банкрутства та підприємствами, у яких відсутні активи для погашення боргів.

Управліннями Пенсійного фонду забезпечується своєчасне призначення, проведення перерахунків та виплата у повному обсязі пенсій 365,3 тис. жителів області.

Всього у І кварталі призначено 3,7 тис. пенсій, проведено 11,9 тис. поточних перерахунків пенсій, із них 1,7 тис. - індивідуальних перерахунків працюючим пенсіонерам з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення або попереднього перерахунку пенсії.

Загальний обсяг видатків на пенсійні виплати за три місяці поточного року склав 1 млрд. 582,0 млн. грн., що на 39 млн. грн. або на 2,5 % більше видатків аналогічного періоду минулого року. Середній розмір пенсії станом на 01.04.2014 року становить 1400,56 грн., що на 47,58 % перевищує прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність.

Керівник пенсійної служби області Петро Кулініч у своєму виступі наголосив, що наразі основне завдання – виконання помісячного планового завдання по надходженню власних коштів, погашення заборгованості з платежів, своєчасне фінансування та виплата пенсійних виплат.

Звертаючись до присутніх, Сергій Журман подякував керівництву та всім працівникам органів Пенсійного фонду в області за ефективну, злагоджену роботу в такий непростий для країни та області час, та зазначив, що головним пріоритетом у роботі залишається питання соціального захисту населення та якісне обслуговування людей пенсійного віку.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.