Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:51:36

Глава УГКЦ освятив монастир сестер редемптористок у Чернігові

29.04.2014   07:18Агенцiя

У Чернігові Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав освятив монастир, храм і надбанний хрест монастиря сестер Згромадження Чину Найсвятішого Ізбавителя (редемптористок).

З Блаженнішим Святославом співслужив владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Монастир носитиме назву Різдва Пресвятої Богородиці. Сюди також перенесли греко-католицьку парафію Святих верховних апостолів Петра і Павла в Чернігові. Відтепер усі богослужіння парафії відбуватимуться в монастирі Різдва Пресвятої Богородиці.

Під час проповіді до вірних у Чернігові Блаженніший Святослав зазначив, що 23 квітня у Чернігові велике свято, адже освячено ще один храм, монастир.

«Постання ще одного Божого дому, Божої обителі є знаком воскресіння духа Чернігова, який завжди був осердям духовного життя», − сказав він.

Проповідник наголосив, що «тут, на цьому місці, має проголошуватися Слово Боже, яке є словом життя». «Каже Христос: Небо і земля минуть, але слова мої не минуть. Всякий матеріальний храм може бути збудований і знищений, але Слово Боже є вічне. І того Духа Божого, якого Він посилає нам, знищити не можливо, бо Він є Духом воскресіння», − переконує Верховний Архиєпископ.

«Наша Церква сьогодні радіє, − продовжив Предстоятель УГКЦ, − бо тут засновується ще один монастир, де буде день і ніч лунати молитва до Бога за українську землю, за наш народ. Та монастир є місцем не лише для молитви, а й для служіння. Сюди приходять сестри для того, щоб послужити, щоб понести надію безнадійним, щоб утерти сльози плачучим, голодних нагодувати».

«Наша Церква сьогодні радіє, − продовжив Предстоятель УГКЦ, − бо тут засновується ще один монастир, де буде день і ніч лунати молитва до Бога за українську землю, за наш народ. Та монастир є місцем не лише для молитви, а й для служіння. Сюди приходять сестри для того, щоб послужити, щоб понести надію безнадійним, щоб утерти сльози плачучим, голодних нагодувати».

Він привітав сестер Чину Найсвятішого Ізбавителя і подякував їм за відвагу. Предстоятель пригадав, як три роки тому зустрівся з сестрами і вони разом прийняли рішення про необхідність будувати в Чернігові монастир. За три роки Господь благословив труд сестер.

Подякував і отцям місіонерам Чину Найсвятішого Ізбавителя в Чернігові, які звершують тут дуже важливу службу. Подякував і жертводавцям монастиря. «Їхнє діло залишиться ділом сотвореним у вічності, бо добре діло ніколи не переминає», − додав Глава Церкви.

Після освячення монастиря Блаженніший Святослав провів зустріч із губернатором Чернігівщини Володимиром Івашком.


Департамент інформації УГКЦ
 

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей