Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:25:08

Оголошується конкурс на участь у навчальному курсі з підготовки моніторів національного превентивного механізму

26.04.2014   09:33Агенцiя

Оголошується конкурс на участь у навчальному курсі з підготовки моніторів національного превентивного механізму, який здійснюється відповідно до плану дій розвитку НПМ в Україні в рамках проекту громадської організації «М’АРТ».

Конкурс організовано Експертною радою з питань НПМ при Представникові Уповноваженого Верховної ради України з прав людини та Всеукраїнською освітньою програмою «Розуміємо права людини».

До участі у конкурсі запрошуються активісти, які:
- співпрацюють або зацікавлені у співпраці з правозахисними громадськими організаціями;
- вмотивовані активно діяти у сфері захисту та підтримки прав людини;
- готові працювати у складі груп з планування та проведення візитів до місць несвободи.

Навчальний курс триватиме з 12 травня по 15 липня 2014 року і складатиметься з 5-денного тренінгу, дистанційної практичної роботи та підсумкової 1-денної зустрічі.

Учасники курсу візьмуть участь в інтенсивній програмі навчання і практичній підготовці, що включатиме такі етапи:
14 травня - 4 червня, 2014 р. (дистанційно): Вступна сесія, що є другим етапом конкурсного відбору. Вона передбачає самостійне ознайомлення з матеріалами, які пропонують організатори курсу за темами: «Права людини: основні поняття», «Місця несвободи в Україні», «Дотримання прав людини в місцях несвободи» та виконання завдань, що будуть запропоновані. За результатами цієї сесії буде остаточно сформовано групу учасників курсу;
10 - 15 червня, 2014 р. (Чернігів): Перша сесія – 5-денний тренінг, який складатиметься з тематичних блоків з основ прав людини, моніторингу, функціонування НПМ та організації моніторингових візитів НПМ;
23 червня - 15 липня, 2014 р. (дистанційно): Друга сесія, що передбачає самостійне виконання теоретичних завдань щодо планування участі у моніторинговому візиті НПМ та участь у моніторингових візитах в якості стажерів;
Липень, 2014 р. (Київ): Третя сесія – 1-денна підсумкова зустріч, під час якої учасники пройдуть оцінку успішності.

Учасники курсу, які успішно пройдуть навчання, будуть рекомендовані для участі у роботі НПМ в якості моніторів.

Активна участь у всіх заняттях курсу є обов’язковою для успішного проходження курсу.
Для участі у конкурсі необхідно заповнити реєстраційну анкету он-лайн за адресою: http://bit.ly/Pt3Obu до 18:00 10 травня 2014 року. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 18:00 13 травня 2014 року. Кандидатура вважається зареєстрованою, якщо кандидат отримав про це повідомлення від організаторів.

Контакти організаторів для отримання додаткової інформації:
E-mail: rozumiemopravaludyny@gmail.com
Телефон: +380509219967 (Сергій Буров)

Партнери проекту – Харківський інститут соціальних досліджень, Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Центр інформації про права людини, Асоціація незалежних моніторів місць несвободи, Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, Гельсінський фонд з прав людини (Польща).
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини