Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:41:31

Чернігівська молодіжна громадська організація «Міський молодіжний центр «ЖМЕНЯ» презентує проект «Здорова родина – здорова країна»

18.04.2014   12:50Агенцiя

16 квітня відбулася прес-конференція, на якій було представлено проект «Здорова родина – здорова країна»

На прес-конференції були присутні представники громадських організацій, Департаменту сім‘ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА, Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (ЧМЦСССМ), Клінік дружніх до молоді, медичних установ,  
А також Юлія Завгородня - Координатор програми АМР США «Здоров‘я жінок України» в Чернігівській області, яка розповіла про мету та завдання програми, та основні її принципи роботи.

Регіна Гусак, Голова Правління ЧММГО «ММЦ «Жменя»
Метою проекту «Здорова родина – здорова країна» є зменшення кількості абортів, привернення уваги людей репродуктивного віку до ефективного планування сім’ї шляхом інформування населення Чернігова та Чернігівської області про ефективні способи збереження репродуктивного здоров’я із залученням регіональних ЗМІ.
Незважаючи на актуальність проблеми збереження репродуктивного здоров‘я та зменшення кількості абортів саме в нашій області (Чернігівщина займає лідерські позиції по кількості абортів серед жінок репродуктивного віку) інформаційна продукція з даної теми в місті відсутня, а інформаційна компанія щодо збереження репродуктивного здоров‘я не проводиться взагалі. В регіональних ЗМІ відсутня будь-яка інформація щодо збереження репродуктивного здоров‘я.
Тому такий проект як «Здорова родина – здорова країна» є актуальним для нашого міста, як такий що приверне увагу громади до даної теми.

Наталія Волинець, головний спеціаліст Чернігівський міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, координатор заходів проекту «Здорова родина – здорова країна»
Профілактична робота щодо збереження репродуктивного здоров‘я, підготовки молоді до сімейного життя, профілактики дошлюбних стосунків звісно ж проводиться в місті державними установами та НГО, діяльність яких спрямована на формування у молоді здорового способу життя, а саме – профілактику шкідливих звичок (тютюнопаління та вживання алкоголю). Але дані види профілактичної роботи  проводяться у формі бесід або лекцій, які не є цікавими для представників цільових аудиторій.
В проекті ж «Здорова родина – здорова країна» ми плануємо проводити роботу з формування здорової позиції, щодо ефективного планування сім’ї та відношення до репродуктивного здоров’я шляхом залучення молоді до активної участі в таких цікавих заходах як «Крок до сімейного життя», який доречи відбувається сьогодні, «Живий мікрофон», участі в дискусійних телепередачах.
Звісно ж задля охоплення широкої аудиторії ми також застосовуватимемо засоби масової інформації: буде транслюватися соціальний ролик та розміщена інформація про «гарячу» лінію з питань репродуктивного здоров’я в місцевих та регіональних ЗМІ.
Наша діяльність не буде обмежуватися лише Черніговом, ми маємо на меті залучення до обговорення проблеми збереження репродуктивного здоров’я населення Чернігова, Ніжина, Прилук, а також мешканців селищ Ріпки та Гончарівське.

Володимир Пулін, Заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації:

Дуже важливо максимально залучити до проекту сільське населення. В ідеалі кожен фельдшерсько-акушерський пункт повинен би мати фахівця з планування сім’ї для надання консультативної допомоги. Адже шлях до успішної країни починається з нашого порогу.

Партнерами в реалізації проекту є Департамент сім’ї молоді та спорту Чернігівської ОДА, місцеві та регіональні ЗМІ, обласна та міська Клініки дружні до молоді, Чернігівський обласний та міський центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.
 
Регіна Гусак,
Олена Трубенок

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини