Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:38:03

Пенсіонери Чернігівщини. ДОВІДКА

15.04.2014   11:39

Однією з найбільш чисельних категорій населення, що потребує допомоги суспільства, є непрацездатні громадяни, зокрема, пенсіонери та інваліди.

На початок 2014 р. на обліку в органах Пенсійного фонду Чернігівської області перебували 348,6 тис. пенсіонерів. За рік їх кількість зменшилася на 5,5 тис. У розрахунку з кожної 1000 жителів області 329 – пенсіонери (роком раніше – 331).
Переважна більшість пенсіонерів (79,8%) отримують пенсії за віком, 12,7% – за інвалідністю, 4,6% – у разі втрати годувальника, 2,0% – за вислугу років, 0,9% – соціальні пенсії. Довічне грошове утримання призначено 46 суддям у відставці.

Середній розмір місячної пенсії, призначеної органами Пенсійного фонду, на 1 січня 2014 року становив 1351 грн. (з урахуванням цільової та інших видів грошової допомоги, індексації), що на 55 грн. більше, ніж рік тому. Пенсії нижче прожиткового мінімуму отримував 1% пенсіонерів, їх розмір у середньому становив 588 грн.

Із загальної кількості пенсіонерів 67,9 тис., або 64 на кожну 1000 жителів, – інваліди. Серед них 87,9% – інваліди праці, 7,4% – інваліди війни, 3,8% – інваліди з дитинства, 0,6% – з числа військовослужбовців, 0,3% – що одержують соціальні пенсії.

Середній розмір призначеної інвалідам місячної пенсії становив 1395 грн. (з урахуванням цільової та інших видів грошової допомоги, індексації), що на 3,6% більше, ніж на початок 2013р.

Із загального числа пенсіонерів 17,2% – працюючі.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.