Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:00:52

Міліція затримала двох розбійників, які намагалися вбити таксиста заради заволодіння його автівкою

14.04.2014   12:38

На початку березня Чернігівщину сколихнула звістка про два підряд жорстокі напади на таксистів. На жаль, один з них поплатився життям за автівку та скромну суму зароблених грошей, відібрані злочинцями. Іншому водієві просто дивом вдалося вижити. Підозрюваних у вбивстві першого таксиста (двох молодиків та батька одного з них) працівники міліції затримали менш ніж за три тижні, а от винних у завданні тяжких тілесних ушкоджень другому водію шукали майже місяць.

7 березня близько опівночі до чергової частини Менського райвідділу УМВС зателефонувала вкрай схвильована жителька с. Волосківці. Вона повідомила, що до неї додому зайшов скривавлений чоловік. Йому надзвичайно пощастило, що господиня не злякалася відкрити посеред ночі незнайомій людині, і негайно викликала «швидку допомогу». Тяжко поранений чоловік не міг розмовляти, проте зумів, перш ніж знепритомніти, власною кров’ю написати на підлозі номер своєї машини, якою заволоділи невідомі негідники.

Потерпілого з різаною раною шиї було доставлено каретою швидкої допомоги до Менської райлікарні.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Менського райвідділу внутрішніх справ та обласного управління МВС, керівництво районної та обласної міліції.

Спочатку було встановлено особу потерпілого. Ним виявився 43-річний житель с.Новий Білоус, Чернігівського району, який працює в Чернігові таксистом. Далі були розроблені детальні плани та заходи по розшуку зловмисників, які напали водія автівки.
Здобич розбійників було виявлено за дві доби після скоєння злочину. Закинутий легковик правоохоронці знайшли поблизу с. Дягова Менського району, за десяток кілометрів від місця скоєння нападу. А ось для встановлення підозрюваних знадобився майже місяць копіткої праці оперативників.

Днями за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення було затримано в порядку ст. 208 КПК України двох жителів Мени, двадцяти семи та двадцяти восьми років. Обом повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого», що карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Однак, попри обґрунтовану підозру у скоєнні тяжкого злочину, результатом якого могла стати загибель людини, обом підозрюваним суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Тому на даний час молодики знаходяться вдома, хоч і не на волі.

Слідство у даному кримінальному провадженні триває.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.