Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:25:43

Діяльність Державної екологічної інспекції у Чернігівській області у березні 2014 року

11.04.2014   10:47

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області, в межах своїх повноважень, забезпечує реалізацію державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів (земля, надра, поверхневі води, атмосферне повітря, тваринний та рослинний світ), поводження з відходами (крім поводження з радіоактивними відходами), небезпечними хімічними речовинами, пестицидами та агрохімікатами, екологічної та в межах своєї компетенції радіаційної безпеки на території Чернігівської області.

Протягом березня інспекторським складом Державної екологічної інспекції у Чернігівській області проведено 212 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства України на 121 об’єкті різної форми власності, з них комплексно 82.
Робота Держекоінспекції у Чернігівській області цілком і повністю направлена на покращення стану навколишнього природного середовища та дотримання природокористувачами вимог діючого природоохоронного законодавства з метою недопущення шкідливого впливу на довкілля. 

За результатами перевірок складено 188 протоколів про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 173 особи. Матеріали 15-ти справ передано у судові органи та 4-х - у правоохоронні органи.
Загальна сума накладених штрафів склала 29,240 тис.грн., стягнуто 28,458 тис.грн., у тому числі при проведенні перевірок:
- у сфері поводження з відходами до адміністративної відповідальності притягнуто 58 осіб. Накладено штрафів на суму 9,843 тис.грн., стягнуто 14,008 тис.грн.;
- у сфері державного контролю за водними ресурсами до адміністративної відповідальності притягнуто 36 осіб. Накладено штрафів на суму 5,134 тис.грн., стягнуто 4,250 тис.грн.;
- у сфері державного контролю по забрудненню атмосферного повітря до адміністративної відповідальності притягнуто 24 особи. Накладено штрафів на суму 3,400 тис.грн., стягнуто 4,080 тис.грн;
- у сфері державного контролю за рослинним світом до адміністративної відповідальності притягнуто 24 особи. Накладено штрафів на суму 3,383 тис.грн., стягнуто 1,564 тис.грн.;
- у сфері державного контролю за тваринним світом до адміністративної відповідальності притягнуто 17 осіб. Накладено штрафів на суму 6,052 тис.грн., стягнуто 3,774 тис.грн.

Основними принципами роботи Державної екологічної інспекції у Чернігівській області є законність та робота на позитивний результат.

За результатами інспекційної діяльності у березні, пред’явлено 14 претензій та позовів за екологічні збитки на загальну суму 55,847 тис.грн.

Загальна сума розрахованих збитків, завданих навколишньому природному середовищу, становить 137,534 тис.грн.

За поточний період Державними інспекторами відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Чернігівської області перевірено 5452 одиниці пересувних транспортних засобів та 2566 вагонів.

Здійснено екологічний контроль 49480,1 тон вантажів та радіологічний контроль 191289,6 тон вантажів.

Інспекторами постів екологічного контролю притягнено до адміністративної відповідальності 5 порушників, накладено штрафів на суму 357 грн.
У березні в пункті пропуску через державний кордон “Щорс-ЗС” здійснено 1 затримку вантажу за порушення Закону України “Про пестициди і агрохімікати”.

Громадський контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища Чернігівщини здійснюють громадські інспектори з охорони довкілля.
Спільно з державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області громадські інспектори з охорони довкілля беруть участь у перевірках, залучаються до рейдових перевірок по боротьбі з браконьєрством, а також під час проведення природоохоронних операцій та акцій. У березні здійснено 3 спільних рейд-перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у галузі збереження рослинного та тваринного світу на території Чернігівської області.

Також, з метою попередження спричинення негативного впливу на довкілля області спеціалістами Державної екологічної інспекції проводиться масштабна просвітницька робота з населенням, студентською та шкільною молоддю. Ініціюються заходи з залучення небайдужої громадськості до прибирання територій зон відпочинку та населених пунктів. Для вирішення актуальних проблем в галузі охорони довкілля області при Інспекції сформовано Громадську раду, до складу якої увійшли Чернігівські обласні та міські природоохоронні громадські організації.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини