Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:29:10

Регіональній Програмі охорони довкілля Чернігівщини – бути!

10.04.2014   07:57Агенцiя

8 квітня в Департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації відбулась робоча нарада з питань обговорення впровадження обласної Програми охорони навколишнього природного середовища до 2020 року.

В засіданні взяли участь новопризначений заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов, керівництво та начальники структурних підрозділів Департаменту. Обговорення регіональної природоохоронної стратегії отримало підтримку обласного керівництва.

Природоохоронні заходи, передбачені Програмою на 7 років наперед, були аргументовано продемонстровані спеціалістами-екологами. Відзначено, що серед низки екологічних проблем, які мають місце в області, гостро стоїть проблема поводження з відходами, непридатними до використання хімічними засобами захисту рослин, які є одними з найбільших забруднювачів навколишнього середовища та негативно впливають на всі його компоненти.

Ситуація ускладнюється і тим, що зберігається значний розрив між обсягами накопичених відходів та обсягами їх знешкодження і використання. Небезпеку складають наявні 130 тис. м3 рідких промислових токсичних відходів, що зберігаються у ставках-накопичувачах, збудованих на початку 60-х років минулого століття. Відмічено і про найтривожніші екологічні проблеми області - забруднення підземних водоносних горизонтів; наявність недіючих артезіанських свердловин, що є потенційними джерелами забруднення підземних вод; незадовільний стан очисних споруд області тощо.

Не вирішеною та найбільш складною проблемою у сфері заповідання природних територій залишається проблема встановлення меж в натурі (на місцевості) територій та об’єктів природно-заповідного фонду області.

Не можна відокремлювати від низки екологічних заходів сприяння зростанню екологічної свідомості суспільства, формування екологічної культури та виховання у галузі охорони навколишнього природного середовища.

Для екологічного оздоровлення навколишнього середовища Чернігівщини затвердження Програми є необхідною передумовою для забезпечення екологічної безпеки, охорони довкілля та поліпшення його стану, реалізації ефективної природоохоронної політики на обласному рівні.


Радченко Н.І. начальник відділу Департаменту екології та природних ресурсів ОДА
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини