Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:22:14

До Всесвітнього дня здоров’я. СТАТИСТИКА

07.04.2014   07:52

Здоров’я населення – найцінніше багатство нації, збереження і зміцнення якого потребують щоденної уваги й турботи як суспільства та держави, так і кожної людини.

За даними Обласного центру інформаційно-аналітичних технологій та пропаганди здорового способу життя, у 2013 р. в медичних закладах області, що підпорядковані Міністерству охорони здоров’я України, зареєстровано 744,8 тис. випадків захворювань з уперше в житті встановленим діагнозом. Рівень захворюваності становив 70 тис. випадків у розрахунку на 100 тис. населення (у 2012 р. – 69,4 тис.). 

Захворюваність серед жінок була вищою, ніж серед чоловіків. На кожні 100 тис. жінок вона становила 71,9 тис. випадків, у той час, як із 100 тис. чоловіків хворіли 67,8 тис.

Найбільш розповсюдженими були хвороби органів дихання, захворюваність на які становила 33,9 тис. випадків на 100 тис. населення; травми, отруєння та деякі інші наслідки дії зовнішніх причин – 5,6 тис.; хвороби системи кровообігу – 4,6 тис.; шкіри та підшкірної клітковини, сечостатевої системи, ока та його придаткового апарату – 3,6 тис. випадків по кожному класу захворювань; кістково-м’язової системи та сполучної тканини – 3,4 тис.

Серед хвороб органів дихання найбільш поширеними були гострі інфекції верхніх дихальних шляхів та грип. У минулому році захворюваність на них становила 19,3 тис. випадків на 100 тис. населення.

Серед інфекційних хвороб одне з провідних місць за рівнем соціальної небезпеки займає туберкульоз. У 2013 р. в області діагноз активного туберкульозу вперше в житті встановлено 783 хворим. Захворюваність на цю небезпечну хворобу становила 73,6 випадка в розрахунку на 100 тис. населення і в порівнянні з 2012 р. (62,8 випадка) зросла.

Особливе занепокоєння продовжує викликати стрімке розповсюдження СНІДу. За минулий рік під нагляд з уперше в житті встановленим діагнозом було взято 510 ВІЛ-інфікованих осіб (незалежно від стадії захворювання), серед них у 194 – виявлена хвороба, зумовлена вірусом імунодефіциту людини. Захворюваність на ВІЛ та СНІД становила, відповідно, 47,9 та 18,2 випадка на 100 тис. населення.

На кінець 2013 р. під диспансерним наглядом у закладах охорони здоров'я області перебували 913,9 тис. хворих.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини